Ποιους ακριβώς τιμωρήσατε;

Ο Θοδωρής Αναστασούδης γράφει για το άδικο κομμάτι της τιμωρίας της Ευρωλίγκας, ενώ αναρωτιέται αν και άλλες παραβάσεις έχουν τιμωρηθεί ή απλά προσπεράστηκαν.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών του Παναθηναϊκόυ χθες, μόλις 35 ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα. Η αλήθεια, είναι ότι η τιμωρία ήταν λάθος κυρίως λόγω του χρονικού της υπόθεσης. Τις διατάξεις της Ευρωλίγκας δεν τις γνωρίζω με την κάθε λεπτομέρεια τους, θεωρώ ότι με τα όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος και συνυπολογίζοντας τις ήρεμες αντιδράσεις από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, μάλλον σωστή και αναμενόμενη ήταν η τιμωρία.

Ποιους τιμωρούν με αυτή την απόφαση όμως πραγματικά; Τον Παναθηναϊκό; Εν μέρει ναι. Οι «πράσινοι» θα στερηθούν τόσο τα έσοδα του αγώνα, όσο και το πλεονέκτημα έδρας που τους δίνει το ΟΑΚΑ. Μήπως υπάρχουν όμως άνθρωποι που τιμωρούνται ακόμα πιο αυστηρά;

Βεβαίως και υπάρχουν. Η Ευρωλίγκα δεν σεβάστηκε στο ελάχιστο τους φιλάθλους και των δύο ομάδων που κανόνισαν να παρεβρεθούν σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι με έντονο συναισθηματικό στοιχείο. Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ είναι πάντα ξεχωριστή, είτε είναι η πρώτη, είτε η 100η. Δεν αλλάζει. Και ναι γνωρίζω κόσμο που προγραμμάτισε να ταξιδέψει για αυτό το παιχνίδι στην Αθήνα από διάφορα μέρη τόσο της Ελλάδας, όσο και από το εξωτερικό. Με αυτούς που πλήρωσαν με κύριο, ίσως και μοναδικό, σκοπό να δούνε τον αγώνα τι θα γίνει; Ποιος θα τους αποζημειώσει; Μάλλον κανείς. Η Ευρωλίγκα και ο Τζόρντι Μπερτομέου έδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρει. Ουσιαστικά, δεν σέβονται αυτούς που στηρίζουν και προωθούν με τον τρόπο τους το προϊόν που προσφέρουν ως διοργανώτρια αρχή.

Όλη η Ευρώπη αντέδρασε σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση. Παίκτες, δημοσιογράφοι, οπαδοί ξένοι και Έλληνες. Κανείς δεν συμμερίζεται την απόφαση της Ευρωλίγκας. Όλοι διαφωνούν και την κρίνουν αρνητικά.

Από εκεί και πέρα όμως δημιουργούνται και άλλες απορίες σχετικά με διάφορες παραβάσεις και αν αυτές έχουν τιμωρηθεί ποτέ.

Στο ΣΕΦ σχεδόν σε κάθε αγώνα ακούγεται συγκεκριμένα σύνθημα κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εκεί υπάρχει τιμωρία; Παράλογο, η διοργανώτρια αρχή να μην προστατεύει έναν άνθρωπο, που αυτός και η οικογένεια του έχουν επενδύσει τόσα και τόσα εκατομμύρια στο προϊόν αυτό.

Το σχετικό χθεσινό μου τουιτ.

Κατά την διάρκεια της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από την Βιλερμπάν στην Γαλλία. Σε κάποια στιγμή του αγώνα ένας φίλαθλος της γαλλικής ομάδας έσπρωξε τον Καλάθη και έγινε ένα μικροεπεισόδιο. Υπήρξε τιμωρία;

Στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα οι διάδρομοι ασφαλείας πολύ συχνά δεν τηρούνται και το γήπεδο είναι υπερβολικά γεμάτο. Εκεί υπάρχουν τιμωρίες;

Μάλλον τα ερωτήματα αυτά θα παραμείνουν αναπάντητα…

Επιστρέφοντας, εκεί από όπου αρχίσαμε, το θέμα δεν είναι γιατί τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός. Εφόσον, έγιναν όσα έγιναν δικαίως τιμωρήθηκε. Το ζητούμενο εδώ είναι ότι περισσότερο επηρεάζει τον απλό φίλαθλο κόσμο αυτή η τιμωρία. Το χρονικό της ανακοίνωσης είναι εντελώς λάθος και άστοχο. Κύριε Τζόρντι Μπερτομέου… εδώ έχει χαθεί ο σεβασμός προς τους φιλάθλους… και αυτός δεν είναι απλό φάουλ, είναι αντι-αθλητικό.

Αφήστε μια απάντηση