Παναθηναϊκός: Ο παίκτης που λείπει κι ο Ντίνος

Ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ του , με το τελευταίο κομμάτι να λείπει από τον σχεδιασμό του προκειμένου να έχει όλα τα κομμάτια του παζλ ενωμένα και σωστά. Και στο βάθος....ίσως Μήτογλου!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μετά την αρνητική τροπή της υπόθεσης Καλάθη, φάνηκε ότι είχε προετοιμάσει τον σχεδιασμό για το ρόστερ της νέας χρονιάς, σε περίπτωση που ο Έλληνας διεθνής απάνταγε αρνητικά όπως κι έγινε, γι’ αυτό και σε ένα διάστημα μικρότερο του ενός μήνα τελείωσε σχεδόν όλες τις υποθέσεις. Ακόμη κι εκείνων που αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ για άλλες πολιτείες. Είπαμε όμως σχεδόν, καθότι έχει μείνει ένα τελευταίο αλλά ιδιαιτέρως κομβικό, από ότι φαίνεται, κομμάτι του παζλ κι είναι αυτό το κενό που παρατηρείται στις θέσεις 4-3 όχι τόσο ποσοτικά, όσο ποιοτικά.

Το κάλεσμα του Γιώργου Παπαγιάννη στον κόσμο για τα διαρκείας!

Το αντίο του αρχηγού!

Η φυγή του Παπαπέτρου, ήταν για τους περισσότερους αιφνιδιαστική κι απρόσμενη, αν και για όσους γνώριζαν καλά δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, μιας και πέρσι έφτασε ξανά πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα. Παρόλα αυτά, ως ένα πολύ καλό fit στο μπάσκετ που πρεσβεύει ο coach Ράντονιτς, προσφέροντας post από το 3, σχετικά καλό τρίποντο κι ένα συμπαθητικό dribbling που του επιτρέπει να παίζει αρκετά side PnR, ενώ διαβάζει και καλά το παιχνίδι, πολύς κόσμος περίμενε να τον δει και φέτος στα πράσινα. Αντιθέτως, φάνηκε πως τόσο ο παίκτης όσο κι η ομάδα θεώρησαν ότι ήταν καλύτερο να κάνουν μία νέα αρχή και με την σύμφωνη γνώμη του coach Ράντονιτς ο Έλληνας φόργουορντ αποχώρησε για το Βελιγράδι όπου θα δουλέψει με τον κορυφαίο προπονητή στην Ευρώπη (Ζέλικο Ομπράντοβιτς) και σίγουρα θα κερδίσει πολλά, μιας και θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει πολλές αδυναμίες του αλλά και το mentality του κυρίως ως προς το τι είδους παίκτης είναι και τι μπορεί να γίνει.

Τι παίκτη πρέπει να αναζητεί ο Παναθηναϊκός

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός, τι του λείπει ή αλλιώς τι θα κολλήσει καλύτερα στο ρόστερ που ήδη έχει χτίσει. Στα μάτια του αρθρογράφου λείπει ένας ηγετικός παίκτης (μιας και Καλάθης δεν ήρθε, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου φύγανε). Υπάρχει βέβαια ο Παπαγιάννης αλλά σίγουρα θα χρειαστεί ένας ακόμη. Ο παίκτης που θα έρθει, προφανώς διπλοθεσίτης, θα πρέπει να έχει τρίποντο με σταθερά αξιόπιστο ποσοστό καριέρας από τις 45ο ίσως και από γωνία, καλό footwork, winner – mentality, προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα αλλά και την ικανότητα να πασάρει καλά από τις θέσεις αυτές, ακόμη κι αν δεν είναι pass-first παίκτης αλλά σκόρερ. Αν σε αυτά μπορεί να προσφέρει και post παιχνίδι ή/και να έχει καλό ball-control ώστε να εκτελεί side PnR ή iso καταστάσεις που θα ανοίγουν χώρους για τους συμπαίκτες του ή για να εκτελεί τότε θα είναι ιδανικός και θα ανεβάσει κατακόρυφα το σύνολο. Λίγοι παίκτες συγκεντρώνουν τόσα χαρακτηριστικά και σίγουρα κοστίζουν. Ο Έρικ Πάσκαλ που προσπάθησε να φέρει η ομάδα ήταν ένα 4-5άρι κυρίως, αφού λόγω σωματοδομής στην Ευρώπη δεν μπορούσε να παίξει 3 με πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό, σχετικά καλό τρίποντο αλλά μόνο ως spot shooter αφού δεν μπορεί να εκτελέσει μετά από δική του δημιουργία. Τέλος διαθέτει πολύ καλά τελειώματα στο ζωγραφιστό. Ουσιαστικά προκείται για ένα PF που μπορεί να κατέβει στο 5 παρά να ανέβει στο 3.

Διαθέσιμα τα εισιτήρια διαρκείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για νέους κατόχους από 01/08!

Και στο βάθος Ντίνος!

Μία μεγάλη παράμετρος είναι το μέλλον του Ντίνου Μήτογλου. Ακόμη περιμένουμε την τιμωρία που θα του επιβληθεί, πρωτοδίκως, γιατί σίγουρα θα πάμε σε εφετήριο μετά. Αν τελεσίδικα τιμωρηθεί με 1 έτος και κάτω σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Με μία πιθανή προσθήκη του Μήτογλου οι πράσινοι θα έχουν μία πανίσχυρη φροντ λαϊν κι αν έχουν προσθέσει κι έναν παίκτη όπως περιγράψαμε παραπάνω τότε δεν θα είναι μόνο πλήρης αλλά και πολύ flexible. αφού το ρόστερ θα δίνει την δυνατότητα στον προπονητή για διαφορετικά και πολλά σχήματα τα οποία πού δύσκολα θα αντιμετωπίζονται από τις αντίπαλες άμυνες.

Κλείστε τώρα την θέση σας για να απολαύσετε την νέα ομάδα που χτίζεται!

Αφήστε μια απάντηση