«Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ χαρούμενος απόψε βλέποντας ενιαίο όλο τον Παναθηναϊκό!»

Σε κλίμα συγκίνησης η συνέντευξη Τύπου του 1ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Σε κλίμα συγκίνησης η συνέντευξη Τύπου του 1ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Σε κλίμα συγκίνησης διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου για το 1ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που ξεκινά σήμερα (27/9). Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες καθώς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησαν για τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο ΟΑΚΑ, καθώς και για την κληρονομία που άφησε πίσω του ο ιστορικός ηγέτης του «Τριφυλλιού».

Έντονη συγκίνηση για Δημήτρη Γιαννακόπουλο και «Ζοτς»

«Η θέσπιση του τουρνουά ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που έκανε τόσα πολλά για το μπάσκετ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Euroleague που έβαλε το τουρνουά στο επίσημο καλεντάρι της, καθώς και τους φίλους μας στη Φενέρ, την Χίμκι και την Μακάμπι. Έχω την ενημέρωση πως στο γήπεδο θα βρίσκονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό θα έκανε πολύ χαρούμενο τον πατέρα μου, που είχε το όνειρο του αδιαίρετου και ενωμένου Παναθηναϊκού», ανέφερε ο εμφανώς συγκινημένος Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τονίζει λίγο νωρίτερα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για εμένα προσωπικά είναι κάτι ιδιαίτερο. Ξόδεψα 13 χρόνια εδώ, δούλεψα μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η συνεισφορά του είναι τεράστια. Είχαμε μία σπουδαία σχέση. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω όλα όσα μου έλεγε για την ζωή, για τις αξίες της ζωής, όλα όσα έλεγε στους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ευχαριστούμε που μας καλέσατε για να είμαστε μέρος αυτού του τουρνουά».

Ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε επίσης: «Το 1992 γνώρισα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, σε ένα δείπνο με τον Θανάση. Τότε όλοι καταλάβαιναν πως αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Όλοι ξέρουν την οικογένεια Γιαννακόπουλου, έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο σεβασμό. Όλοι ξέρουν τι έχουν καταφέρει στο μπάσκετ, πόσοι μεγάλοι παίκτες έπαιξαν στον Παναθηναϊκό. Όλοι θα το θυμούνται αυτό. Θέλω να επαναλάβω κάτι. Ήταν μεγάλη μου τιμή να μιλώ μαζί του για την ζωή και για πράγματα εκτός μπάσκετ»

Πασκουάλ: «Να τιμήσουμε μία μεγάλη προσωπικότητα»
Από την πλευρά του, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε: «Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το τουρνουά γίνεται σπουδαίο με αυτές. Θέλουμε να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε μία καλή εικόνα για τον κόσμο μας».

Παράλληλα, ο Καταλανός τενχνικός πρόσθεσε: «Πολλές φορές γίνεται κουβέντα για το dna ενός παίκτη που αποσύρθηκε. Όπως ο Διαμαντίδης ή ο Ναβάρο… Το ίδιο συμβαίνει με τον Παύλο Γιαννακόπουλου. Άφησε το στίγμα του, δημιούργησε το dna αυτής της ομάδας. Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα θυμόμαστε για πάντα».

«Τιμή που είμαστε εδώ»
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους τεχνικούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Το τουρνουά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους επίσημους αγώνες, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο… Δεν θα τον ξεχάσει κανείς. Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μία θρυλική μορφή. Τιμάται σήμερα από καλές ομάδες, από μεγάλους παίκτες, είναι μία καλή ευκαιρία να τον θυμηθούμε για ακόμα μία μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο για αυτά που πρεσβεύει το τουρνουά. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση».

Από την πλευρά του, ο Νέβεν Σπάχια τόνισε: «Από το 1996 είχα την τιμή και την τύχη να συναντήσω την ομάδα Γιαννακόπουλου. Τώρα είμαι μέρος αυτό του τουρνουά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος στο γεμάτο γήπεδο. Να τιμήσουμε με τον τρόπο μας τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Θεωρώ πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, να δω τι άνθρωπος είναι και τι όραμα έχει για το μπάσκετ. Το όνομά του θα μείνει στην ιστορία με μεγάλα γράμματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησαν και οι δηλώσεις των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων, με τον Νικ Καλάθη να τονίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω και τις τρεις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Θέλουμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που έδωσε πολλά στο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά που θα έχει και μεγάλη διάρκεια στο μέλλον».

Κλείνοντας, οι παίκτες και οι προπονητές κάλεσαν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι… κατάμεστο σε ένα ιστορικό τουρνουά που θα εξελιχθεί σε θεσμό για τον Παναθηναϊκό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πηγή: sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση