Ο καθρέφτης μπροστά μας

Άσχημη προσγείωση στη Ρωσία απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και λύσεις, για έναν Παναθηναϊκό μετά από δυο σερί νίκες και τι νίκες. Μια στο ντέρμπι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και απέναντι στη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στο Ο.Α.Κ.Α.


Η πραγματικότητα αποτυπώθηκε για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κόντρα στους Ρώσους και είναι αυτή που ξέρουμε όλη τη σεζόν. Με αυτά τα υλικά που έχει αυτό το μπάσκετ παίζει, και όσο και αν έχει την πρόθεση να αλλάξει τη μοίρα του πάντα θα πέφτει σε βουνό εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται στο κομμάτι που αφορά τη χρηματοδότηση και τον καθορισμό των στόχων σε επίπεδο Ευρώπης.
Θέλει αλλά δεν μπορεί
Ένα παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς κανέναν από την ομάδα, γιατί είδε ξανά όλα τα προβλήματα που έχει μπροστά της. Ο Δημήτρης Πρίφτης στο τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την έλλειψη της απαιτούμενης ενέργειας, ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτό το στοιχείο που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι.
Η ενέργεια από μόνη της καθορίζει αρκετά πράγματα, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρχει και η χαλαρότητα. Γιατί υπήρξαν στιγμές που οι παίκτες μάρκαραν με τα μάτια και έδειξαν πρωτοφανή χαλαρότητα, απέναντι σε μια ομάδα που σα στόχο έχει την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης. Από κει και πέρα με ένα ποσοστό στο τρίποντο 14/28 και με τον Σβέντ να κάνει ότι θέλει έχοντας και συμπαραστάτες, η τύχη του αγώνα δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός, αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του είναι το πώς θα αμύνεται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτά τα παιχνίδια. Όταν λείπει αυτό το συστατικό τότε η τύχη του αγώνα προδιαγράφεται νωρίς, και το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει ο Παναθηναϊκός της τελευταίας διετίας, είναι να χάσει με αξιοπρέπεια. Να μπεις σε κουβέντα για το αν φταίνε οι παίκτες και ο προπονητής, δεν έχει ουσία ειδικά σε αυτούς τους αγώνες. Η ποιότητα του αντιπάλου αλλά και οι λύσεις του, είναι αυτά που δίνουν τις απαντήσεις στο τι φταίει όταν οι πράσινοι έρχονται αντιμέτωποι με ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο και είχαν τους ίδιους στόχους.
Το μυαλό από δω και πέρα
Σημαντικό είναι να φύγουν άπαντες από το συγκεκριμένο παιχνίδι και να συνεχίσουν στα υπόλοιπα γιατί προφανώς και η χρονιά δεν τελειώνει εδώ, και η συνέχεια αναμένεται να είναι το ίδιο δύσκολη και απαιτητική. Με την αρχή να γίνεται από το παιχνίδι της Δευτέρας, κόντρα στο Λαύριο όπου είναι επιβεβλημένη η νίκη για να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εγχώριες διοργανώσεις. Που είναι και το μεγάλο ζητούμενο από άποψης στόχων για τη φετινή σεζόν, η οποία θα κινηθεί μόνο στα εγχώρια χωρικά ύδατα. Αυτό που οφείλει να κάνει ο Δημήτρης Πρίφτης, είναι να προσαρμοστεί ακόμη καλύτερα στις απαιτήσεις των αγώνων που έρχονται, με στόχο να σταματήσουν και οι δηλώσεις περί έλλειψης σκέψης ενέργειας και λοιπών διαδικασιών που αφορούν τις ήττες της ομάδας σε τέτοιους αγώνες.
Μη δίνετε σημασία
Μια θερμή παράκληση από αυτήν εδώ τη γωνιά, να μη δίνετε καμία σημασία σε όσους το παίζουν δήθεν αντιστασιακοί και δε χαϊδεύουν αυτιά σε ότι αφορά την ομάδα αυτή την περίοδο. Κανείς δε λέει να γίνει η κριτική ισοπεδωτική αλλά να μη φτάνουν τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο, απ’ όσους νομίζουν ότι τους ανήκει το αλάθητο εξαιτίας του παρελθόντος. Επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό που έγινε στο Σ.Ε.Φ τη στιγμή που είχαν έτοιμα τα κείμενα πώλησης εγκεφαλικής ουσίας, περί ερχομού της δυναστείας των Αψβούργων από τον Πειραιά για να μιλήσουμε και στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι κύριοι με τον πορτοκαλί δήθεν αντικειμενικό μανδύα.
Η ομάδα η ίδια ξέρει τα στάνταρ της και τι μπορεί να πετύχει, δεν χρειάζεται την φιλολογική ισοπέδωση όλων αυτών για να το καταλάβει. Αρχίστε να διαβάζετε και ανθρώπους που δεν έχουν τη στόχευση, να βγάλουν τα απωθημένα χρόνων.
Ο επίλογος
Πάμε λοιπόν σε μια τριάδα αγώνων όπου επιβάλλεται να πάρει ο Παναθηναϊκός, για να ανέβει και ψυχολογικά το επόμενο διάστημα. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα κόντρα στο Λαύριο, με τη συνέχεια να δίνεται την Παρασκευή κόντρα στην Άλμπα. Την Κυριακή κόντρα στη Λάρισα κλείνει αυτή η τριάδα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάρει μια ανάσα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τα δύσκολα που βγαίνουν ξανά μπροστά.
Ο κόσμος και να μην ανησυχεί κανείς αυτό που πρέπει να κάνει θα το κάνει και θα σταθεί ξανά στο πλευρό της ομάδας.
Ο καθρέφτης λοιπόν βγήκε ξανά μπροστά μας και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κριτικάρουμε, με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Όχι με αυτά που θέλουν να διαμορφώσουν κάποιοι συνεχίζοντας να τρυπάνε την ομάδα για δικό τους και όχι μόνο κέρδος. ΄
Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα, πως ο καθρέφτης δεν κάνει λάθος και μας δείχνει την αλήθεια όπως είναι.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση