«Νέα εποχή» με οδηγό το ένδοξο παρελθόν

Ο Θοδωρής Αναστασούδης σχολιάζει τις πρόσφατες ευχάριστες εξελίξεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό με την επιστροφή δύο σημαιών στον ιστό τους!

Οι τελευταίες βδομάδες ήταν ιδιαίτερα έντονες και δύσκολες για κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Πολλά σενάρια, η ομάδα στα όρια της και «χωρίς σφυγμό», ενώ τα ερωτήματα που αιωρούνταν ήταν αμέτρητα και παρέμεναν αναπάντητα.

Η σιωπή προβλημάτιζε τους πάντες εδώ και καιρό. Όχι άδικα θα συμπληρώσω. Την Παρασκευή δόθηκε επιτέλους μία «ηχηρή» απάντηση προς πάσα κατεύθυνση.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε δύο ζωντανούς θρύλους της ομάδας, σε μία εξαιρετικά αβέβαιη και κρίσιμη κατάσταση, να βγαίνουν μπροστά. Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης αποτελούν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο εχέγγυο της επόμενης μέρας.

Η διοίκηση της ομάδας απέκτησε δύο πρόσωπα που τα σέβεται όλη η Ευρώπη. Δύο ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομα τους με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου στην «χρυσή» 15ετία του Παναθηναϊκού (1996-2011). Οι αθροιστικοί τίτλοι που έχουν κατακτήσει προκαλούν ζάλη!

Οι στιγμές που χάρισαν στον κόσμο; Αμέτρητες και απερίγραπτες! Οι δύο τους είναι όλες οι μεγάλες στιγμές μας μαζί! Οι τίτλοι, τα φάιναλ φορ, οι εκδρομές, οι φωνές, οι πανηγυρισμοί μας!

Σε θεωρητικό επίπεδο οι δυο τους προσφέρουν ασφάλεια, όραμα και ηρεμία στον κόσμο. Βέβαια, αυτά τα στοιχεία δεν λύνουν αυτόματα και από μόνα τους όλες τις παθογένειες και τα προβλήματα του συλλόγου. Η δίνη, στην οποία περιέλθει ο σύλλογος συνολικά δεν θα εξανεμιστεί σαν σκόνη στον άνεμο. Θέλει υπομονή, επιμονή και καλή θέληση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το τελευταίο απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένα στην σωστή κατεύθυνση. Το τρίπτυχο διοίκηση-ομάδα-κόσμος δεν πρέπει ποτέ να σπάσει!

Σε πρακτικό επίπεδο η ομάδα πέρα από τους δύο θρύλους της διαθέτει και έναν έμπειρο τεχνοκράτη. Ο Τάκης Τριαντόπουλος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο και την δικλείδα ασφαλείας για την ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή του συλλόγου.

Η νέα διοικητική τριάδα οφείλει να καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια, ώστε να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο που τον οδήγησε σε αμέτρητες επιτυχίες κατά το παρελθόν. Η αποστολή τους δεν είναι εύκολη. Μόνο ενωμένος μπορεί ο Παναθηναϊκός να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση