Μπερτομέου: «Δεν σβήστηκαν, αλλά ανεστάλησαν οι ποινές Γιαννακόπουλου»

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα ξεκαθάρισε ότι οι βαριές τιμωρίες που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν έχουν διαγραφεί, αλλά είναι ποινές με αναστολή, ενώ τον απείλησε με αποβολή αν ξανακάνει τα ίδια.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα ξεκαθάρισε ότι οι βαριές τιμωρίες που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν έχουν διαγραφεί, αλλά είναι ποινές με αναστολή, ενώ τον απείλησε με αποβολή αν ξανακάνει τα ίδια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην καταλανική εφημερίδα «Sport» παρελθόν ότι οι τιμωρίες που είχε επιβάλει η Ευρωλίγκα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν έχουν διαγραφεί, αλλά ανασταλεί. Ο Καταλανός έκανε ειδική αναφορά στην σχέση του με τον Γιαννακόπουλο, τόνισε ότι η κόντρα των δυο πλευρών ανήκει στο παρελθόν. Από την άλλη, όμως, ξεκαθάρισε ότι οι ποινές δεν σβήστηκαν αλλά είναι με αναστολή, ενώ τόνισε ότι αν ο Γιαννακόπουλος ξανακάνει τα ίδια, θα αποβληθεί: «Εχω πει πως ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Την περασμένη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ορισμένα απαράδεκτα πράγματα και γι’ αυτά του επιβλήθηκαν οι υψηλότερες δυνατές ποινές. Η σεζόν ολοκληρώθηκε κι αυτός απολογήθηκε δημοσίως, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι όμως και να τις διαγράψουμε. Θα αποβληθεί την ίδια στιγμή που θα ξανακάνει τα ίδια πράγματα».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε και για την κόντρα της Ευρωλίγκα με την FIBA και έδειξε ότι δεν έχει βάλει νερό στο κρασί του, καθώς έριξε νέο καρφί για το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Εγινε και το τέταρτο παράθυρο και είναι πλέον φανερό πως το πρόβλημα δεν είναι της Ευρωλίγκας. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Το λένε και οι προπονητές και οι παίκτες. Δεν αρέσει αυτό το σύστημα στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη ήπειρο σε παίκτες στο ΝΒΑ κι έχει μια τόσο ισχυρή λίγκα, όπως την Ευρωλίγκα. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε εθνικές ομάδες, που είναι αγνώριστες. Αν αυτό θέλει η FIBA, νομίζω ότι είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους φιλάθλους το καλύτερο προϊόν. Κι αυτό δεν είναι το καλύτερο. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι μία από τα ίδια».

Πηγή: basketblog.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση