Μειώθηκε η ποινή του Καλάθη για το τροχαίο του 2011

Το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετέβαλε την κατηγορία για τον Νικ Καλάθη σε ελαφρά σωματική βλάβη για το τροχαίο ατύχημα του 2011 και η τελική ποινή του είναι 30 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τον διεθνή άσο του Παναθηναϊκού.

Το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετέβαλε την κατηγορία για τον Νικ Καλάθη σε ελαφρά σωματική βλάβη για το τροχαίο ατύχημα του 2011 και η τελική ποινή του είναι 30 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τον διεθνή άσο του Παναθηναϊκού.

Ο Καλάθης είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα το 2011 και πλευρά του είχε ασκήσει έφεση για την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο το ethnos.gr στον άσο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μειώθηκε η αρχικώς επιβληθείσα ποινή των έξι μηνών με αναστολή στις 30 μέρες πάλι με καθεστώς τριετούς αναστολής και μετατράπηκε η κατηγορία της σωματικής βλάβης κατά συρροή για τον ένα παθόντα σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και παραγράφηκε, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Καλάθης είχε εκφράσει την επιθυμία να παραβρεθεί στην διαδικασία της δίκης αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Βρήκαμε μετά από πολλά χρόνια τους παθόντες, ο σύζυγος με διαβεβαίωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως. Ζητάμε μετατροπή της κατηγορίας σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη» ανέφερε η συνήγορος του Νικ Καλάθη, Μαργαρίτα Θάνου.

Για την πλευρά του Έλληνα άσου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Έχω την ευθύνη για ότι συμβαίνει από θέματα αστυνομίας για τους παίκτες. Είναι Ελληνοαμερικάνος έχει προσληφθεί από το 2011 στον Παναθηναϊκό. Το ήθος και ο χαρακτήρας του ειναι γνωστός σε όλους. Με πήρε τότε αμέσως τηλέφωνο και μου λέει τράκαρα και φταίω, έχω δώσει τα στοιχεία μου στους ανθρώπους και έφυγα. Μου είπε ότι έμεινε εκεί ένα τέταρτο είκοσι λεπτά, έδωσε στοιχεία κι έφυγε» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ήμουν συνοδηγός στο αμάξι του άντρα μου. Ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα από πίσω και είδα ότι μας έχουν χτυπήσει. Ο οδηγός ήταν 1.90, μάλλον αλλοδαπός και ήξερε μόνο να λέει “μαλ@κ@ς” και γαμώτο. Μας ρώτησε αν θα γίνει αλκοτέστ του είπαμε ναι. Μίλησε με τη συνοδηγό του και όταν γύρισε μιλούσε άσχημα και προκαλούσε να τον χτυπήσουμε. Τελικά έφυγε από τον τόπο του συμβάντος. Πήγα στο ΚΑΤ είχα θέμα με τον αυχένα μου» είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η παθούσα με τον σύζυγό της να έχει παρόμοια τοποθέτηση.

Αρχικά, ο Καλάθης είχε κατηγορηθεί και για εγκατάλειψη των θυμάτων στον τόπο του συμβάντος, ισχυρισμός ωστόσο ο οποίος δεν υιοθετήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη για τον οδηγό του αυτοκινήτου από την στιγμή που δεν έχει προβλήματα μετά το τροχαίο, αδίκημα το οποίο παραγράφηκε και μπήκε στο αρχείο.

Για την σύζυγό, όμως, ζητήθηκε η ενοχή του Καλάθη διότι για να μετατραπεί και εδώ σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη, θα πρέπει ο παθών να μην έχει νοσηλευθεί ή υποστεί φαρμακευτική δράση. Εδώ η κάκωση είναι στον αυχένα. Δεν αναφέρει ελαφρά κάκωση. Μπήκε κολάρο που σημαίνει ότι μπήκε πρόσθετο στοιχείο για να νοσηλευθεί. Άρα δεν ήταν ολως ελαφρά».

Τελικώς, το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε τον Έλληνα γκαρντ σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Πηγή: sdna.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu