Κανένα αντίο μόνο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

«Η αποχώρηση του Παύλου, έκλεισε μια ολόκληρη εποχή ενώ η σημερινή του Θανάση τη σφράγισε. Είναι το τέλος των καλύτερων χρόνων, ενός ολόκληρου συλλόγου». Γράφει ο Σπύρος Χρυσικόπουλος.

Η αποχώρηση του Παύλου, έκλεισε μια ολόκληρη εποχή ενώ η σημερινή του Θανάση τη σφράγισε. Είναι το τέλος των καλύτερων χρόνων, ενός ολόκληρου συλλόγου. Μιας εποχής η οποία μεγάλωσε Παναθηναϊκούς, τους έμαθε το τι πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος. Οι παικταράδες, οι μεγάλοι προπονητές, τα νεύρα, η χαρά, τα δάκρυα στη ζωή ενός ανθρώπου που μόνο ανιαρή δεν τη λες. Ένας άνθρωπος που δεν πρόσφερε μόνο στο μπάσκετ, είχε την έννοια και την αγάπη ολόκληρου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Δύσκολο να βρεις παράγοντα, που θα νοιαστεί για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Όπως δύσκολα θα βρεις από δω και πέρα, μεγαλύτερο Παναθηναϊκό από τους αδελφούς Γιαννακόπουλους.
Το πιο σωστό που έχει ειπωθεί γι’ αυτούς τους μύθους πλέον, είναι η ατάκα του Θεόδωρου Συνοδινού πως η προσφορά τους μπορεί να συγκριθεί μόνο με του Απόστολου Νικολαΐδη και φυσικά του Γιώργου Καλαφάτη.
Μιλάμε για ανθρώπους που πλήρωσαν με κάθε κόστος το πάθος τους, γι’ αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός. Προσπάθησαν διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι, να τους χρεώσουν διάφορα πράγματα χωρίς να καταφέρουν κάτι, και ξέρετε γιατί;
Μα φυσικά γιατί ήταν δυο παλαιάς κοπής παράγοντες, που δεν ήξεραν τι θα πει πλαγίως. Ότι είχαν να πουν και ότι είχαν να ρίξουν το έριχναν, ευθέως ,και πλήρωναν φυσικά και σε αυτό το κομμάτι το κόστος.
Τι Παναθηναϊκός ήταν ο Θανάσης, παρακάτω θα πουμε μια ιστορία η οποία είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική.
Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, έχει ηττηθεί με 3-0 στο ντέρμπι του αίσχους από τη Ριζούπολη και μαυρίλα έχει πλακώσει τους πάντες.
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ακούει την βραδινη εκπομπή του τότε Profit 96,6 και το τι έχει να πει ο κόσμος του Παναθηναϊκού.
Χτυπάει το τηλέφωνο τελευταία γραμμή, και περνάει στον αέρα με την ώρα να έχει πάει 03:45.
Γειά σας εδώ Θανάσης Γιαννακόπουλος, θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας στους φίλους του Παναθηναϊκού μας να συνεχίσουν να ακολουθούν την Παναθηναϊκή ιδέα. Θα δείτε τη σεζόν που θα ρθει, τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό και το έβδομο σερί πρωτάθλημα που μας πρήζουν ότι πήραν. Τόσο Παναθηναϊκός λοιπόν ήταν και είναι ο Θανάσης, και λέμε είναι γιατί οι μύθοι δεν πεθαίνουν.
Ένας άνθρωπος που με το μπάσκετ κατ’ επέκταση, κρατούσε μαζί με τον αδερφό του όρθιο έναν ολόκηρο σύλλογο. Όμως ήταν εκεί, εκεί και για το ποδόσφαιρο που περνούσε και πάλι δυσκολίες. Μαζί τους μάθαμε, τι θα πει Ενιαίος και Αδιαίρετος Παναθηναϊκός.
Ακόμα και όταν βγήκαν μπροστά, με την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση ήταν με γνώμονα έναν ενωμένο σύλλογο.
Ένας άνθρωπος, που αγαπούσαν να μισούν και οι εντός τεσσάρων γραμμών αντίπαλοι τους.
Αντίπαλοι πλην εξαιρέσεων οι οποίοι αναγνώρισαν την διαρκή προσπάθεια και μάχη του για την βελτίωση του αθλήματος.
Ένας άνθρωπος που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία του, κατέβηκε στις εκλογές του Ερασιτέχνη για να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη. Φυσικά και να βάλει σταυρό, στα ονόματα όλων αυτών που συμπρεύθηκαν μαζί στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.
Η ζωή του όλη αγώνας, για τα ιδεώδη της ομάδας αλλά και για την επιχείρηση που με τόσο κόπο έστησε με τα αδέλφια του.
Αυτό που οφείλουμε από δω και πέρα, όσοι ζήσαμε στην εποχή του μεγαλείου του συλλόγου μας. Είναι να συνεχίσουμε ο καθένας, από τη μεριά του αυτές τις αξίες και όσα πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος.
Το έχουμε και θα το ξαναπούμε κι’ από δω, κάποτε θα μας καταλάβουν και δεν θα μας καταλάβουν ποτέ.
Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει, το τι σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός και πως σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή αυτό.
Για την ομάδα από δω και πέρα το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, οφείλει να πράξει το αυτονόητο. Να κατακτήσει τα πάντα για να γίνει το όνειρο αυτής της οικογένειας πράξη, να γίνει ο Παναθηναϊκός ο πρώτος σύλλογος σε τίτλους στην Ευρώπη.
Κλείνοντας καλό θα είναι να αναφέρουμε, κάτι που δείχνει το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων.
Το πραγματικό αντίο το είπαν, μπροστά στα παιδιά τους τους δικούς τους ανθρώπους.
Τόσο ο Παύλος όσο και ο Θανάσης, τη στιγμή που βραβεύτηκε η καλύτερη πεντάδα στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είπαν το δικό τους ευχαριστώ, και το δικό τους αντίο στον κόσμο της ομάδας.
Με αποκορύφωμα φυσικά τη φράση που έκανε όλο το ΟΑΚΑ, να τρέμει από συγκίνηση η οποία βγήκε από το στόμα του Θανάση Γιαννακόπουλου και παίζει σε όλα τα μέσα από τη στιγμή που μαθεύτηκε η αποχώρηση του.
ΥΓ: Κανένα αντίο μόνο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΙΣΕΙ!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση