Ιτούδης: «Πρέπει πάντα να υπάρχουν 8 ομάδες στα playoffs;»

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη και είχε να πει πολλά και ενδιαφέροντα για την Ευρωλίγκα και το σύστημα διεξαγωγής.
Ο Δημήτρης Ιτούδης εξέφρασε και πάλι τις ενστάσεις του

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε και για το σύστημα της Ευρωλίγκα, εκφράζοντας και τις ενστάσεις του.

Η δήλωση του για το θέμα:

“Eίναι μία απίστευτα απαιτητική διοργάνωση. Η διαφορά των λίγων νικών ανάμεσα στην τελευταία θέση της κατάταξης και της θέσης των playoffs δείχνει πόσο άδικη είναι όλη η κατάσταση. 18 ομάδες υπάρχουν στην Ευρωλίγκα και μόνο οι 8 πάνε στα playoffs. Την επόμενη σεζόν μπορεί να υπάρξουν 20 ομάδες στην Ευρωλίγκα και εμείς τι θα κάνουμε; Πρέπει πάντα να υπάρχουν 8 ομάδες στα playoffs; Στο NBA δημιουργήθηκαν τα play-in. Οι λύσεις πρέπει να συζητηθούν στα κατάλληλα φόρουμ, αλλά ναι μπορούν να υπάρξουν play-in”.

Παράλληλα ο Δημήτρης Ιτούδης στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την κατάσταση με τα “παράθυρα” και τους προπονητές που εργάζονται σε σύλλογο της Ευρωλίγκα και Εθνικές Ομάδες.

Επίσης απάντησε για την εντυπωσιακή παρουσία του rookie σε αυτό το επίπεδο Τζόναθαν Μότλεϊ, αλλά και για τη συμφωνία και για την κατάσταση του Μπιέλιτσα.

Αναλυτικά τι είπε:

Για τα παράθυρα και τους προπονητές: “Αυτή τη στιγμή είμαστε τέσσερις προπονητές που έχουμε την τιμή, να διαθέτουμε αυτό το διπλό ρόλο. Σκαριόλο, Μασκβίτις, Αταμάν και εγώ. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, γιατί πως μπορείς να δουλέψεις καλύτερα όταν για παράδειγμα την Πέμπτη προπονείς το σύλλογο και την επόμενη μέρα παίζει η Εθνική. Εμείς σαν προπονητές έχουμε υποχρέωση για τους παίκτες. Αν μία ομάδα δεν μας αφήσει να πάμε, τότε δεν θα πάμε. Πρέπει να λυθεί το θέμα”.

Για τον Μότλεϊ: “Χαίρομαι που ο Τζόναθαν έχει τόσο μεγάλο σεβασμό για το παιχνίδι και που ανέβηκε επίπεδο, αλλά έχει πολλά ακόμα να δώσει. Πρέπει να καταλάβει πως να αμύνεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις και απέναντι σε τεσσάρια και όχι μόνο σε σέντερ. Αν εξελιχθεί και σε αυτό, τότε θα γίνει ακόμα πιο σημαντικός παίκτης”.

Για τον Μπιέλιτσα: “Ξέρουμε την αξία του ως παίκτης και τον υπογράψαμε γιατί διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι λείπει καιρό από τη διοργάνωση και πρέπει να επιστρέψει ομαλά. Δεν μπορώ να σας πω πότε θα επιστρέψει στο ρόστερ, εκείνος μου λέει ότι νιώθει καλύτερα, αλλά θα χρειαστεί υπομονή”.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση