Ιωάννου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μεγάλωσε το μπάσκετ»

Ο Μέμος Ιωάννου μίλησε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τόνισε πως ο εμβληματικός παράγοντας ήταν ένα από τα πρόσωπα που «μεγάλωσαν» το μπάσκετ, αγωνιστικά και οικονομικά.

Ο Μέμος Ιωάννου μίλησε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τόνισε πως ο εμβληματικός παράγοντας ήταν ένα από τα πρόσωπα που «μεγάλωσαν» το μπάσκετ, αγωνιστικά και οικονομικά.

Όσα είπε ο Μέμος Ιωάννου στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

«Τον θυμάμαι στο ξεκίνημά του με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και σε μία εποχή, όπου οι καταστάσεις ήταν δύσκολες. Μετά σιγά σιγά ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε διαφορετική ώθηση και οπτική γωνία στο μπάσκετ. Βοήθησε το μπάσκετ να μεγαλώσει και αγωνιστικά και οικονομικά».

Για το αν θυμάται κάποιο περιστατικό με τον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού:

«Κατά βάση ήταν τα όνειρα που είχε. Να φέρει παίκτες αναγνωρισμένους, να μπει σφήνα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ. Δημιούργησε μία άμιλλα με τις μεγάλες ομάδες που τους βοήθησε όλους. Όλες οι ομάδες πλέον πρωταγωνιστούσαν στον ευρωπαϊκό χώρο. Έγινε μία τεράστια άνοδος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τον τρίτο τελικό:,/b>

«Ο Ολυμπιακός κατά κάποιον τρόπο προσπαθούσε να χτυπήσει το παιχνίδι. Παναθηναϊκός είναι πιο φρέσκος, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει φρεσκάδα και πρωταγωνιστές που είναι δύσκολο. Μιλάμε για σειρά παιχνιδιών και το αβαντάζ το έχει ο Παναθηναϊκός».

Για το αν βλέπει τους τελικούς να οδηγούνται στο πέμπτο και τελευταίο ματς:
«Δεν μπορώ να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό. Έχω την αίσθηση και μας έχει δείξει αρκετές φορές ότι καταθέτει πολλά και μπορεί να στείλει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδια. Συσπειρώνεται στα δύσκολα».

Για το έπος του 1987:

«Απλώς γέμισαν τα γήπεδα με παιδιά. Ο κόσμος έμαθε το μπάσκετ και αυτό δημιουργεί μία προϊστορία και το συζητούσαν όλοι οι Έλληνες. Ορισμένες στιγμές βλέπεις κάποια πράγματα και λες ότι συμβαίνουν και θαύματα σε όλα αυτά»
Πηγή : Sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση