Η αποδοχή είναι που τρομάζει

Δεύτερη φετινή 30άρα στην Ευρωλίγκα, και τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν συγκεκριμένη τροπή με την υπάρχουσα κατάσταση στον πάγκο.

Το πρόβλημα πλέον είναι συγκεκριμένο και όποιος δεν το βλέπει, δημιουργεί ζητήματα τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο.

Κανένας δεν λέει φορτώστε τα όλα στον προπονητή ή ότι φταίει για τα πάντα, αλλά φαίνεται πια με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως δεν μπορεί να εμπνεύσει κανέναν. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που ήρθε η ήττα, αλλά και το γεγονός πως από ένα σημείο και μετά η αποδοχή της κατάστασης που διαμορφώνεται δείχνει μη αναστρέψιμη. Κανένας δεν κάνει κουβέντα για την ποιότητα της Φενέρ και το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή τα λέει όλα, με το Δημήτρη Ιτούδη. Το θέμα είναι πως ο Παναθηναϊκός παραδίδεται στη μοίρα του εύκολα και δεν έχει γυρισμό, γυρίζεις να κοιτάξεις στον πάγκο και δεν βλέπεις να υπάρχει ένα νεύρο κάτι που θα μπορέσει να γυρίσει το κλίμα.

Καθρέπτης πάγκου και παρκέ

Θέμα του προπονητή του Παναθηναϊκού, είναι η συγκέντρωση τα συστήματα αμυντικά και επιθετικά. Θέμα του όμως είναι μέσα στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές χρεώνεται σε μια καλύτερη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, δυο από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του στη διοργάνωση. Και μπαίνει το ερώτημα ο ίδιος ο προπονητής τι λέει για όλα αυτά, αν βλέπει περιθώρια αντιστροφής της όλης φάσης. Ως πότε θα συνεχίσουν να μπαίνουν οι δικαιολογίες περί έλλειψης συγκέντρωσης, και αδυναμίας στο να διαβάσουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Το τεχνικό επιτελείο τι παραπάνω είναι σε θέση να προσφέρει, περισσότερο από την εικόνα που βγάζει μέχρι τώρα.     

Η εικόνα που βγαίνει τόσο από τον πάγκο όσο και μέσα στο παρκέ είναι ενιαία, και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Δεν ταιριάζει όλο αυτό στον Παναθηναϊκό και καλό θα είναι να παρθούν αποφάσεις, για να μην χαθεί άλλο πολύτιμο έδαφος για ότι μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα από δω και πέρα.

Αποφάσεις και άμεσα

Να δούμε μέχρι πότε θα συνεχίσει να στηρίζεται ο προπονητής, και να φανεί λίγο στην πράξη αν είναι να συνεχίσει. Απλά αν υπάρχουν σκέψεις αλλαγών λέμε αν, καλό θα είναι οι αποφάσεις να παρθούν άμεσα γιατί η πίεση θα αρχίσει να αυξάνεται κατακόρυφα. Καλό θα είναι λοιπόν να φανεί η στήριξη στην πράξη γιατί αλλιώς, η κατάσταση θα έρθει σε τέτοιο σημείο που και άσχημη θα είναι η κριτική που θα γίνεται θα είναι και άδικη αλλά και εν βρασμώ και δεν το αξίζει κανείς από όσους βρίσκονται μέσα στην ομάδα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως κάποιος του έφερε, δεν βρήκαν ανοιχτή την πόρτα και μπήκαν μόνοι τους. Να γίνει λοιπόν ο σωστός καταμερισμός ευθυνών, για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα να επιστρέψει η ηρεμία πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι λείπει από το παιχνίδι των πράσινων. Τα πάντα εξαρτώνται από το αν η διοίκηση θα επιμείνει στη στήριξη της υπάρχουσας προπονητικής κατάστασης, η θα υπάρξει η όποια αλλαγή για την οποία συζητάει αλλά και θέλει φανερά και ο κόσμος της ομάδας εντός και εκτός διαδικτύου γιατί δεν διαμορφώνει μόνο το διαδίκτυο άποψη αλλά η εικόνα που βγάζει η ομάδα.

Δυο νίκες φάρμακο

Η εβδομάδα που έρχεται έχει μενού με δυο παιχνίδια εντός έδρας, πρώτα με τη Βίρτους Μπολόνια και μετά με τη Βιλερμπάν. Πρώτα απ’ όλα για να επιστρέψει η ηρεμία, και δεύτερον για να αρχίσει να παίρνει αγωνιστικά τα πάνω του ο Παναθηναϊκός. Οι δυσκολίες των συγκεκριμένων δυο αγώνων, είναι δεδομένες ωστόσο εδώ πρέπει να δείξει σφυγμό η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να δείξει σφυγμό αν θέλει να συνεχίσει να έχει την οποιαδήποτε τύχη στην Ευρώπη τη χρονιά που διανύουμε, αλλιώς για τρίτη σερί σεζόν θα λέμε τα ίδια πράγματα με τις προηγούμενες δυο σεζόν. Γι’ αυτό και δυο νίκες θα δώσουν πολλά παραπάνω πράγματα από βαθμούς, στους πράσινους πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν και μπροστά στον κόσμο της ομάδας.    

Για το κλείσιμο       

Τι θα πρέπει να πειράζει η εικόνα αλλά και η αποδοχή της μοίρας στην οποία παραδίνεται μόνος του ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες μεν αλλά δεν έχει δικαιώσει κανείς μέχρι στιγμής τις προσδοκίες, απ’ όσους αγωνίζονται στους πράσινους η έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του τμήματος ενός τμήματος που οφείλει στην ίδια του την ιστορία να συνεχίσει.                

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση