Γκαρμπαχόσα: «Η EuroLeague μας κάνει ζημιά»

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ κατηγόρησε την EuroLeague λέγοντας ότι κάνει μεγάλη ζημιά στο ευρωπαϊκό και στο ισπανικό μπάσκετ.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ κατηγόρησε την EuroLeague λέγοντας ότι κάνει μεγάλη ζημιά στο ευρωπαϊκό και στο ισπανικό μπάσκετ.

Μιλώντας στην «ABC.es» ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η συμπεριφορά της EuroLeague γενικά με το μπάσκετ και ειδικά με το ισπανικό μπάσκετ κάνει ζημιά και βλάπτει το άθλημα, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον».

Και συνέχισε: «Μιλάμε για αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση, μια διεθνή ομοσπονδία. Δεν έχει να κάνει με εγωισμό δικό μας, αλλά με γεγονότα. Αφού η EuroLeague ισχυρίζεται ότι την νοιάζει η υγεία των αθλητών από τα πολλά ματς, τότε γιατί βάζει άλλες δύο ομάδες στη διοργάνωση και άλλες τέσσερις αγωνιστικές; Το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες της Ομπραντόιρο, αλλά όσοι παίζουν στην διοργάνωση του κυρίου Μπερτομέου. Δεν γίνεται να ξεγελάσουμε τον κόσμο. Θα παλέψουμε για να το αλλάξουμε».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, τόνισε: «Το πρόβλημα δεν πρόκειται να σταματήσει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η EuroLeague. Ολοένα και γίνεται χειρότερο. Ζητάω από το ισπανικό μπάσκετ να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο, τα ενδιαφέροντα του οποίου είναι κατά του δικού μας μπάσκετ. Δεν βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο η ACB, αλλά ολόκληρη η πυραμίδα του αθλητισμού».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση