Έχασαν την… μπάλα οι διαιτητές: 65 φάουλ σφύριξαν στο ΣΕΦ!

Ρεκόρ φάουλ σημειώθηκε στον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν συνολικά 65 φάουλ στα 40' του αγώνα και τις ομάδες να εκτελούν 75 βολές καταρρίπτοντας τις... επιδόσεις των προηγούμενων αγώνων!

Ρεκόρ φάουλ σημειώθηκε στον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν συνολικά 65 φάουλ στα 40′ του αγώνα και τις ομάδες να εκτελούν 75 βολές καταρρίπτοντας τις… επιδόσεις των προηγούμενων αγώνων!

Ρεκόρ φάουλ σημειώθηκε στον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν συνολικά 65 φάουλ στα 40′ του αγώνα και τις ομάδες να εκτελούν 75 βολές καταρρίπτοντας τις… επιδόσεις των προηγούμενων αγώνων!

Δεν σταμάτησαν να σφυρίζονται φάουλ στον τέταρτο τελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και ισοφάρισαν τη σειρά, αλλά γεγονός είναι πως πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και οι διαιτητές με την συχνότητα των σφυριγμάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως καταλογίστηκαν συνολικά 65 φάουλ, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο δεδομένου πως θεωρείται «νορμάλ» σε έναν παιχνίδι να σφυρίζονται μεταξύ 40 και -μάξιμουμ- 50 φάουλ. Οι Κορομηλάς, Σώμος και Τζαφλέρης χρέωσαν τις δυο ομάδες αθροιστικά με 65 φάουλ και ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κατά πολύ εκείνους των προηγούμενων τελικών.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο τελικό σφυρίχθηκαν 40 φάουλ, στον δεύτερο 48 και στον τρίτο 47. Τα 65 είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός σε ένα παιχνίδι που κάθε άλλο παρά σκληρό μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι φανερό ότι χάθηκε πλήρως ο έλεγχος από τους διαιτητές κι αυτό αποτυπώθηκε στην στατιστική. Όπως έγραψε το sdna.gr και στο match report, η σημερινή (14/6) ήταν η χειρότερη διαιτησία των τεσσάρων φετινών τελικών. Να σημειώσουμε πως στους περσινούς πέντε τελικούς, το… μάξιμουμ ήταν τα 45 φάουλ στο 85-80 του ΟΑΚΑ την 1η Ιουνίου 2017.

Ανάλογη και η εικόνα στο κομμάτι των βολών όπου οι δυο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά 75. Αναλυτικά τι έχει συμβεί στους τέσσερις τελικούς:

Game 1 στο ΟΑΚΑ (57β.): 37-20

Game 2 στο ΣΕΦ (40β.): 25-15

Game 3 στο ΟΑΚΑ (46β.): 25-21

Game 4 στο ΣΕΦ (75β.): 43-32

Θυμηθείτε τι έγραψε το SDNA για τη διαιτησία στο report της αναμέτρησης: «Η χειρότερη διαιτησία και των τεσσάρων πρώτων τελικών, ξεπέρασε και αυτή του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Σφυρίγματα άλλα αντί άλλων, βολές επί βολών, ο πειθαρχικός έλεγχος πήγε περίπατο. Μίνιμουμ 15 λάθος calls, τα περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ήταν λάθος τα φάουλ σε Λοτζέσκι (3ο και 4ο), Καλάθη (4ο) που τους έβγαλαν από το παιχνίδι».

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods εξέδωσε ανακοίνωση κατά των αποφάσεων, ενώ ο Ολυμπιακός είχε παράπονα από τον διαιτητή Τζαφλέρη.
Πηγή: Sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση