Ένα πολύ κρίσιμο αύριο

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος επιστρέφει στο blog του και σχολιάζει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Καταρχήν χαίρετε και πάλι, μετά από πάρα πολύ καιρό για να δούμε τι γίνεται και στο δικό μας το κομμάτι.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό να τελειώσει η Ευρωλίγκα, αφού όλα τα πλάνα που εκπόνησε ο κατ’ ευφημισμόν ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου πήγαν στο βρόντο και όχι άδικα.

Από δω και πέρα είναι το θέμα που θα κινηθούν, οι σύλλογοι με βάση και τις ζημιές που θα έχουν.

Καιρό τώρα, έχουν αρχίσει και ακούγονται πολλά για όλους πράγματα, ονόματα, διευθύνσεις για την επόμενη μέρα.

Έδωσε την ημερομηνία

Πάμε στα δικά μας τώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε την ημερομηνία τοποθέτησης του για όλα. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ο διοικητικός ηγέτης του οργανισμού θα μιλήσει για όλα. Θα οριοθετήσει το πώς θα κινηθεί ο μπασκετικός και όχι μόνο Παναθηναϊκός, στο αύριο. Από κει και πέρα με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του, για το γηπεδικό ζήτημα και όχι μόνο. Αυτό που θα περιμένουμε είναι να μιλήσει, με ονόματα για όλους αυτούς που είτε δεν εμφανίζονται για να βοηθήσουν το σύλλογο είτε με τον τρόπο τους φρενάρουν πράγματα που είναι να γίνουν. Όπως και να χει μέχρι τότε εικασίες δε μπορούν να γίνουν, και οι όποιες κουβέντες του προέδρου αναμένονται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σωστά έπραξε με Βόβορα

Αν για κάτι δεν έχουμε καμία όρεξη, είναι πειράματα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και απ’ ότι φαίνεται ούτε και οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Σε σωστά πλαίσια κινούνται, λοιπόν στο κομμάτι του προπονητή αφού δε θα μπορούσε να πάρει άλλος τα ηνία αυτή τη στιγμή. Ελπίζω η πληροφόρηση, για επαναπροσέγγιση στον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι ράδιο αρβύλα του διαδικτύου και να μην ισχύει. Πάμε τώρα στα του νέου προπονητή, ο Γιώργος Βόβορας είναι αυτός που και πρέπει και μπορεί να δώσει πράγματα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Και να μην πηγαίναμε σε λύσεις, που δεν θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τον αντίκτυπο. Υπάρχει απαίτηση για στήριξη και δικαίως στο νέο τεχνικό, καλό θα είναι να μπει και ένα πλάνο διετίας.

Όχι πάλι για ένα χρόνο και βλέπουμε, και την ομάδα δε θα βοηθήσει αλλά και τον προπονητή δε θα αφήσει να δουλέψει.

Να δούμε τις επιλογές του, και τον σχεδιασμό του για να μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα του τι να περιμένουμε τη σεζόν που έρχεται. Μπορεί σε κάποιους να μη γεμίζει το μάτι ο Γιώργος Βόβορας, ωστόσο καλό θα είναι να δουλέψει για να αφήσει και αυτός το στίγμα του στην ομάδα, άλλωστε ευκαιρίες έχουν πάρει αρκετοί προπονητές δε θα πειράξει άλλη μια.

Κεφάλαιο Καλάθης

Ένα από τα ζητήματα που θα δώσουν κατεύθυνση, για τη συνέχεια είναι αυτό του Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός και ηγέτης του τριφυλλιού, έχει θεωρητικά έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Ωστόσο μένει να δούμε με τη μείωση, που του έχει προταθεί και το τι σκέφτεται ο ίδιος. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, μια πρόταση από Ισπανία (σ.σ. αρκετά τα δημοσιεύματα), η από Ρωσία θα έλυνε τα χέρια τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Εκτός αν έχει αποφασίσει να βάλει πλάτη, αυτή την περίοδο και αποφασίσει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Οι φήμες και εδώ αρκετές, η τοποθέτηση του μάνατζερ του συγκεκριμένη και όλος ο κόσμος σε αναμονή. Εφ’ όσον δε συνεχίσει, καλό θα είναι να δοθεί το περιβραχιόνιο του σε Έλληνα παίκτη αποφασισμένο να βγει μπροστά. Όλα θα εξαρτηθούν και σε αυτή την περίπτωση από το τι θέλει ο ίδιος ο Καλάθης. Είναι στην καλύτερη ηλικία, ώστε να μπορέσει να έχει άλλο ένα καλό συμβόλαιο και σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Το μόνο σίγουρο είναι, πως παρά τις προσπάθειες κάποιων πέριξ της ομάδας, ο κόσμος δε θα τον θεωρήσει προδότη. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε έχει αντέξει τις μεγάλες φυγές, δε θα έχει πρόβλημα σε άλλη μια.

Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά           

Όλο αυτό το διάστημα ακούγονται διάφορα για τα νούμερα, που θα πέσουν στο τραπέζι σε σχέση με τα χρήματα που θα δοθούν. Δε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά σε αυτό το κομμάτι, παρά το γεγονός πως μπήκαμε στη χρονιά της φορολογικής ελάφρυνσης και στον αθλητισμό. Εδώ λοιπόν είναι που περιμένουμε, τόσο την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το μπάτζετ όσο και τη δουλειά του προπονητή. Ναι τη δουλειά του προπονητή, που θα κληθεί να βρει τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύνολο για τη νέα σεζόν που έρχεται. Για να μη ζήσουμε εποχές, Άρμστρονγκ, Μόργκαν και Κούπερ. Οποιοδήποτε νούμερο πέσει στο τραπέζι για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και όχι αφορισμούς. Αφού και κουμάντο στην τσέπη κανενός δε μπορούμε να κάνουμε, αλλά και επειδή τα μεγάλα μπάτζετ δε φέρνουν πάντα την ευτυχία. Άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα, εδώ είναι και το κατά πόσο υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ. Όχι μόνο οι προτάσεις των μάνατζερ αλλά και τα στελέχη της ομάδας τι έχουν να προτείνουν για τη διαμόρφωση του ρόστερ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και σε αυτό το κομμάτι με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει.

Ρόστερ και μεταγραφές

Έχουμε και λέμε Παπαπέτρου, Παππάς, Παπαγιάννης, Καλαϊτζάκης, Μπεντίλ, Μήτογλου, είναι αυτοί που μέχρι στιγμής θεωρούνται σίγουροι για το αύριο ερωτηματικό υπάρχει για τον Τόμας. Μπράουν, Χολ, Μποχωρίδης, είναι ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Ένας σέντερ, και άλλοι δύο παίκτες θα έρθουν να κλείσουν το ρόστερ.

Τα δεδομένα δεν είναι και τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται από κάποιους, αφού τα οικονομικά το λέμε και θα το ξαναλέμε για όλους θα είναι αισθητά χαμηλά. Η πολιτική στις μεταγραφές, θα καθορίσει και το πόσο ποιοτικό θα είναι το ρόστερ για την επόμενη πολύ κομβική σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Κανένας αφορισμός, μέχρι να έχουμε στα χέρια μας πραγματικά γεγονότα και ανακοινώσεις για τη συνέχεια της ομάδας.

Δεδομένες δυσκολίες

Η πανδημία του κορωνοϊού, έφερε τα πάνω-κάτω σε όλο τον πλανήτη δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο αθλητισμός. Δικαιούται λοιπόν, ένας ιδιοκτήτης να θέλει να μάθει τα έσοδα της επόμενης σεζόν σε μια διοργάνωση που σταμάτησε εν μέσω αστείων χειρισμών του Τζόρντι Μπερτομέου. Εδώ λοιπόν έρχεται η ώρα του κόσμου, που πρέπει να βάλει πλάτη. Ο κόσμος είναι αυτός που θα δώσει είτε ώθηση στην ομάδα, είτε με την έκφραση της δυσαρέσκειας του θα βάλει δύσκολα σε μια κρίσιμη σεζόν απ’ όλες τις απόψεις.

ΥΓ: Μια μέρα μετά την επέτειο του Γουέμπλεϊ, οριοθετείται το μέλλον ενός ολόκληρου οργανισμού.

ΥΓ2: Να πει επισήμως ο Τζόρντι Μπερτομέου, αν θεωρεί τον Παναθηναϊκό ισότιμο μέλος της Ευρωλίγκα στην πράξη όχι μόνο με δηλώσεις.

ΥΓ3: Ο Καλάθης, ότι και να επιλέξει δε θα πάψει να είναι μέλος και προϊόν του Παναθηναϊκού.                                           

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση