Δεϊμέζης: «Πάντα δίπλα μας ο Παναθηναϊκός»

Ο Δημήτρης Δεϊμέζης του Παναθηναϊκού (εφηβικό) μετά από την γεμάτη σεζόν που πραγματοποίησε με τους «πράσινους» μιλάει αποκλειστικά στο Pickngreen.gr και τον Θοδωρή Αναστασούδη για την απαιτητική αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, το πως την έζησε, καθώς και τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει για το μέλλον.

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν ιδιαίτερη και διαφορετική για τις κορυφαίες ακαδημίες της χώρας. Η προσθήκη του απαιτητικού και άκρως ενδιαφέρον Rising Stars U18, έφερε όλους του λάτρεις του μπάσκετ πιο κοντά με την νέα γενιά του αθλήματος. Μια γενιά, η οποία λόγω κορωνοϊού και της ακύρωσης των αντίστοιχων εγχώριων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, έμεινε στην «σκιά» και ήταν λιγότερο γνωστή στον κόσμο.

Μέσω των πολλών φετινών ζωντανών μεταδόσεων όλοι ήρθαν πιο κοντά στους παίκτες που θα αποτελέσουν το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ. Πολλές ομάδες, αρκετοί ταλαντούχοι αθλητές τέθηκαν αντιμέτωποι, χαρίζοντας μας πολλές ωραίες στιγμές και συναρπαστικούς αγώνες. Μεταξύ των διακριθέντων ήταν και ο Δημήτρης Δεϊμέζης του Παναθηναϊκού, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για όλη την σεζόν και το πως την έζησε αποκλειστικά στο Pickngreen.gr. Για τους αναγνώστες του Pickngreen.gr ο Δημήτρης Δεϊμέζης δεν είναι άγνωστος, καθώς είχε δημοσιευτεί ένα αναλυτικό κείμενο, παρουσιάζοντας το αγωνιστικό προφίλ, του απόλυτου πρωταγωνιστή στην φετινή πορεία των «πρασίνων».

Για τον θρυλικό προπονητή, Ρικ Πιτίνο που γνωρίσαμε και ζήσαμε για τα καλά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια το τρίπτυχο που ζητούσε από τους παίκτες του να διαθέτουν αναφορικά με την νοοτροπία τους ήταν το περίφημο «PHD», το οποίο μάλιστα είχε τυπώσει και σε μπλουζάκι. Το «PHD» του Ρικ Πιτίνο αποτελείται από τις λέξεις «Passionate, Hungry, Driven» (το οποίο μεταφράζεται ως «Παθιασμένοι, Πεινασμένοι και με Κίνητρο»). Τα δύο πρώτα είναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη σε μεγάλο βαθμό, το τρίτο είναι δεδομένο ότι το διαθέτει και αυτό το αποδεικνύει η σκληρή του δουλειά, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση του.

Αυτά τα 3 στοιχεία σε συνδυασμό με το ταλέντο του αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας για τον ίδιο. Αυτά τα στοιχεία τον οδήγησαν και στην μεταγραφή του στο Λαύριο του Χρήστου Σερέλη. Αναμφίβολα, αυτό αποτελεί μία σπουδαία είδηση, τόσο για τον ίδιο τον Δημήτρη, όσο και για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Δεϊμέζης (τέρμα αριστερά) στο πρώτο φιλικό της νέας του ομάδας, του Λαυρίου, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η πρώτη γνωριμία με τον Δημήτρη Δεϊμέζης έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού, τότε δεν υπήρχε ακόμη ούτε Λαύριο, ούτε φυσικά οι κλήσεις της Εθνικής Εφήβων. Ευθύς, ορεξάτος και με διάθεση για πλάκα ο Δημήτρης Δεϊμέζης δέχτηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε για τους στόχους και τα πλάνα του από εδώ και στο εξής, μιας και η μεταβατική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δημήτρης απάντησε: «Συνεχίζω προπονήσεις για να είμαι σε καλή κατάσταση. Ο στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά, ώστε να πετύχω να είμαι σε μια ομάδα (η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν την μεταγραφή του στο Λαύριο) που θα με πιστεύει και θα μου δώσει ευκαιρίες».

Από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει η αναφορά στο Rising Stars U18, μια νέα καινοτομία της ΕΟΚ, η οποία «γέμισε» το καλεντάρι της αγωνιστική περιόδου και επιβάρυνε τους αθλητές. Στο πως έζησε αυτή την απαιτητική χρονιά, καθώς και το πόσο βοηθήθηκαν οι αθλητές από τα απαιτητικά και σκληρά παιχνίδι ο 18χρονος φοργουορντ απάντησε: «Ήταν μια απαιτητική χρονιά για όλους και πιάσαμε όλους τους στόχους παρ’ολες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια της, ακόμη και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων με τραυματισμούς. Όσο για το Rising Stars U18 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς, αλλά και για το αναπτυξιακό συνολικά. Ήταν μια φοβερή εμπειρία για εμάς τους αθλητές. Μια διαδικασία που αποτελεί προθάλαμο ουσιαστικά για το πως θα είναι το μπάσκετ για όσους μετά το Εφηβικό συνεχίσουν το άθλημα. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στο να υλοποιηθεί. Το τουρνουά βοήθησε συνολικά, τόσο τους αθλητές, όσο και τους προπονητές, ώστε να μας δουν πως λειτουργούμε σε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια και υπό καθεστώς υψηλής πίεσης και να έχουν μια καλύτερη εικόνα για εμάς.».

Εκτός από αυτά τα δύο τουρνουά όμως ο Παναθηναϊκός παραδοσιακά συμμετείχε και στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκα. Ένα τουρνουά, στο οποίο οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν κόντρα στα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Ο Δημήτρης εστίασε στις παραστάσεις και τις εμπειρίες που σύλλεξε λέγοντας: «Το Adidas Next Generation ήταν για εμάς ακόμη μια σημαντική εμπειρία υψηλού επιπέδου που θα θυμόμαστε για αρκετά χρόνια. Βέβαια, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Παναθηναϊκό γιατί αν δεν ήμασταν μέλη αυτής της ομάδας δεν θα βρισκόμασταν εκεί.».

Για το δύσκολο και απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις του σχολείου και του μπάσκετ, καθώς και για το γεγονός ότι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σήμανε και το τέλος αυτής της κατάστασης: «Σίγουρα όταν θέλεις να είσαι σε όλα καλός είναι πολύ δύσκολο, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές, αλλά με έναν καλό προγραμματισμό μπορείς να τα καταφέρεις. Ο αποχωρισμός και το τέλος της καθημερινής τριβής με τους συμπαίκτες μου και τα όσα ζήσαμε μέσα στην σεζόν δεν περιγράφονται. Είναι δύσκολος ο αποχωρισμός, αλλά έτσι είναι η ζωή. Προχωράμε, κρατώντας όλες τις ωραίες στιγμές».

Για την ξεχωριστή και όμορφη κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να βραβεύσει τους αθλητές του Εφηβικού, αλλά και το τι κρατάει, τόσο από τους προπονητές του, όσο και από την φετινή σεζόν συνολικά, δήλωσε: «Η βράβευση ήταν μια ευχάριστη πρωτοβουλία, την οποία δεν θα ξεχάσουμε. Αν και η ομάδα πάντα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος πάντα φρόντιζε να κάνει διάφορα, ώστε να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, τους ευχαριστούμε για όλα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά και προσωπικά τους προπονητές μου, αλλά και όλο το team, τους ανθρώπους που δεν προβάλλονται τόσο και έχουν κάνει τόσα πολλά για εμάς. Αυτό που θα κρατήσω από τους προπονητές μου είναι οι συμβουλές τους κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και στο το τέλος αυτής. Τους ευχαριστώ για όλα και τους εύχομαι πάντα επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα τις ζωής τους.»

Ο Δημήτρης Δεϊμέζης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μέσα σε μία τόσο γεμάτη σεζόν με τόσους αγώνες ο Δημήτρης κρατάει το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και εξηγεί το γιατί: «Σίγουρα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί πάντα τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν γίνονται έχουν μια άλλη αίγλη, άλλη βαρύτητα και ένταση λόγω και της φανέλας». Πρόκειται για ένα παιχνίδι, στο οποίο πραγματοποίησε διαστημική εμφάνιση με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 μπλοκ. 

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η συνέντευξη είχαν γίνει γνωστές οι κλήσεις για την 18άδα της Εθνικής Εφήβων, από τις οποίες απουσίαζε το όνομα, τόσο το όνομα του Δημήτρη Δεϊμέζη, όσο και άλλων παιδιών που είχαν καλή παρουσία, δημιουργώντας αρκετές απορίες και ερωτηματικά. Σε σχετική ερώτηση, για το αν ήθελε να σχολιάσει κάτι, χαμογέλασε και δεν είπε κάτι. Δεν τον διέκρινε πικρία. Το είχε ήδη αφήσει πίσω του. Ο ίδιος βρισκόταν ήδη πλήρως ευθυγραμμισμένος με το ρητό του θρυλικού προπονητή John Wooden «Οι πρωταθλητές ποτέ δεν παραπονιούνται, είναι απασχολημένοι με το να βελτιώνονται». Εξάλλου ο ίδιος, έχει θέσει τους προσωπικούς του στόχους και δουλεύει σκληρά, ώστε να τους πετύχει, κάτι που εμείς από την πλευρά μας του το ευχόμαστε ολόψυχα.

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση