Blog Χρυσικόπουλος Παναθηναϊκός: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος γράφει για όσα είδε χθες αλλά και όσα θέλει να γίνουν την Τρίτη για να βαφτεί πράσινη η πρόκριση στο F4

Αφού κατέθεσε την ψυχή του και την ταυτότητα του, ο Παναθηναϊκός Aktor φτάνει στην πιο μεγάλη στιγμή της χρονιάς μέχρι την επόμενη. Ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να πάρουν τη νίκη που θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο. Ένα από τα βασικά ζητήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πράσινοι ήταν το πώς θα πήγαιναν με τις δύσκολες στιγμές στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ανταπεξήλθε στις δυσκολίες αλλά βγήκε αλώβητος, και πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια του για να πετύχει τον πρώτο πολύ μεγάλο στόχο που έχει θέσει για φέτος. Την επιστροφή του στην μπασκετική ελίτ των διεκδικητών του βαρύτιμου τροπαίου. Δεν αρκεί να λέμε πως είμαστε οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης, πρέπει και να το επιβεβαιώνουμε.

Να σημειώσουμε πως δεν θα σπάσει κάποια κατάρα, καθώς τις περισσότερες τις τρώμε από τους απανταχού αντιπάλους που βλέπουν την επιστροφή του Παναθηναϊκού Aktorκαι δεν τους αρέσει.    

Ο δικός τους τρόπος έγινε δικός μας 

Ένα από τα πράγματα που συμφώνησα σε μια κουβέντα που είχα με τον Θοδωρή τον Αναστασούδη, είναι πως ο Παναθηναϊκός Aktorέπαιξε με τον τρόπο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, και την κέρδισε σε πολλά σημεία του αγώνα κατά κράτος. Όπως ας πούμε ότι σε ένα παιχνίδι που παίχθηκε κανονικά και χωρίς να είναι οι πορτοκαλί πρωταγωνιστές, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έπαιξαν στα όρια του φάουλ και πρώτη φορά είδαμε και με αρκετό θράσος μάλιστα τους αντιπάλους τους να διαμαρτύρονται για σκληρό παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως είχε γέλιο να βλέπεις το Νίμπο, τον Κόλσον, τον Ριβέρο, και την υπόλοιπη κουστωδία να διαμαρτύρονται σα θλιμμένα παιδάκια που τους πήραν το γλυκό τους. Το θέμα είναι πως ο τρόπος αυτός έπιασε και πλέον οι πράσινοι, είναι αυτοί που πρέπει να τελειώσουν τη σειρά και να μην πάει όλος αυτός ο κόπος και ο αγώνας τους στράφι. Ο Παναθηναϊκός Aktorμε αυτούς που πρέπει, και όπως πρέπει θα πάει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στη μεγάλη μάχη για την πολύ μεγάλη επιστροφή του.

Είναι ο μεγάλος στόχος από την αρχή της χρονιάς, και πλέον άπαντες θέλουν να τελειώνουν με αυτό το κομμάτι για να πάνε παραπάνω. Η ώρα έφτασε και η ομάδα που ακολουθούμε, θα δείξει για άλλη μια φορά πως είναι πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία. Άλλος ένας παράγοντας είναι και το γεγονός πως καμία ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας, δεν έχασε την πρόκριση στο πέμπτο παιχνίδι με τον κόσμο της οπότε ούτε ο Παναθηναϊκός Aktor θα αποτελέσει εξαίρεση.   

Με τις ευλογίες του μέγιστου όλων

Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν ο μέγιστος όλων ο μπασκετικός αρχιεπίσκοπος της γηραιάς ηπείρου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήγε στο ξενοδοχείο και έδωσε τις κατευθύνσεις του. Αλλά έκανε και το πιο σημαντικό έδωσε την ευλογία του στον Σλούκα, και του είπε πώς να το κάνουν μαζί με τους συμπαίκτες του για να φύγουν με το τεράστιο διπλό από το Βελιγράδι. Ο ένας από μας ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία μας, ήταν αυτός που κινητοποίησε μέσω του Ζόραν Σάβιτς τον μηχανισμό για να μπορέσει να έχει ο Πάρης Δερμάνης την απαραίτητη περίθαλψη και να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Όλος ο Παναθηναϊκός οργανισμός γιατί και ο Ζέλικο αν και βρίσκεται στην ομάδα της καρδιάς του, ήταν είναι και θα είναι δικός μας κινητοποιήθηκε και έδειξε για άλλη μια φορά πως η ανθρωπιά μπορεί να έχει χρώμα και αυτό να είναι πράσινο. Είδε τους πάντες να αποδίδουν σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε, και ο του θαύματος για κάποιους άλλους αγκάλισε και φίλησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο αρχιεπίσκοπος λοιπόν (βλ. Ζοτς) ήταν εκεί και έβαλε άλλο ένα σημαντικό λιθαράκι στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Πως λοιπόν αυτή η ομάδα να μην κερδίσει χθες και να μην επιστρέψει στη σειρά στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Άλλωστε σε παλαιότερα κείμενα στο site, έχει σημειωθεί επανειλημμένως πως ότι γίνεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια κάθε φορά. Όλος ο Παναθηναϊκός μαζί μπροστά στο να σφραγιστεί το εισιτήριο για το Βερολίνο.  

Κανένα πάρτι ζητούμενο η πρόκριση

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η συμπεριφορά όλων, απέναντι στην πολύ μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά. Όλο το γήπεδο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πρέπει να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα του Παναθηναϊκού, για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στα χαϊδεμένα παιδιά της διοργάνωσης.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πως άλλο πράγμα είναι αυτό που γίνεται σε ανθρώπινο επίπεδο, και με τα όσα δεινά επιφέρει ο πόλεμος και άλλο είναι να γίνει δώρο ένα κύπελλο, μια αθλητική διάκριση σε μια ομάδα επειδή η χώρα της βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει κανείς να έχει τη νοοτροπία ή την άποψη πως όλα έχουν λυθεί και ο Παναθηναϊκός πέρασε στους 4 της διοργάνωσης. Είναι δεδομένο πως τόσο οι άνθρωποι της Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και οι διαιτητές θα έρθουν για να προκαλέσουν γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να τσιμπήσει. Μόνο φωνή και στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, και όλα τα άλλα θα γίνουν όπως πρέπει και αξίζει στην ομάδα μας.

Ο κόσμος θα δώσει την ώθηση και η ομάδα θα το εισπράξει, και θα κάνει αυτό που πρέπει για να δώσει άλλη μια χαρά στον σύλλογο μεγάλο. Αγωνιστικές προβλέψεις δεν υπάρχουν καθώς θα λείπει ο Μπάλντγουιν, ωστόσο ο Όντεντ Κάτας έχει πληθώρα λύσεων για να κυνηγήσει με όλες του δυνάμεις το παιχνίδι. Όλα θα φανούν στο παρκέ και εμείς θα είμαστε εκεί για να μπορέσει η ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει.                  

Για επίλογο

Για 1908 λόγους για όσους δεν είναι πια εδώ και μας λείπουν όσο ακόμη και οι ίδιοι δεν φαντάζονται, για τον Πάρη και την Πέννυ για να γλυκαθεί η μαχητική ψυχή τους. Για τον σύλλογο και την ιδέα του, για τους ακόλουθους του γι’ αυτούς που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Για τους 80.000 που μπήκαν Μ. Παρασκευή για να κλείσουν ένα εισιτήριο για τον αγώνα της χρονιάς. Μα πάνω απ’ όλα για τους ίδιους τους εαυτούς τους, οφείλουν οι παίκτες να τα δώσουν όλα και να πάρουν το παιχνίδι στη σειρά του πιο κλασικού ευρωπαϊκού μπασκετικού ντέρμπι.

ΥΓ: Πάρη γερά και γρήγορα κοντά

ΥΓ2: Πέννυ σε αυτή μάχη δεν είσαι μόνη σου

         

                  

Αφήστε μια απάντηση