Αποδείξτε ότι μπορείτε

Διαβάστε στο Pickngreen.gr το άρθρο του Σπύρου Χρυσικόπουλου, ο οποίος μιλάει για όλους και για όλα, λίγες μέρες μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χίμκι.

Διαβάστε στο Pickngreen.gr το άρθρο του Σπύρου Χρυσικόπουλου, ο οποίος μιλάει για όλους και για όλα, λίγες μέρες μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χίμκι.

Αυτή τη φορά ήθελα να τα πούμε, αφού μας έχει περάσει ο θυμός από άλλη μια αποτυχία εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να συνεχίσει γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Κόντρα στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και μπροστά στον κόσμο του, οφείλει να δείξει σημάδια ανάκαμψης αν θέλει να έχει μέλλον σε αυτή τη διοργάνωση.

Μια ανάκαμψη που δεν μπορεί να έρθει, μέσα από φωτοβολίδες και μεμονωμένα παιχνίδια. Το γνωστό πια και μη εξαιρετέο, τρυπάκι κόντρα στον Ολυμπιακό καλό θα είναι να σταματήσει γιατί χάνεται ο αγωνιστικός προσανατολισμός. Κόντρα στους Τούρκους οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, καλούνται να βγάλουν νεύρο και διάθεση να επιστρέψουν αγωνιστικά. Απέναντι σε μια Φενέρ που κόντρα στην Μπαρσελόνα, σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού όταν πατούσε το γκάζι χάνονταν.

Οι κύριοι Γκιστ, Λάσμε και όσοι αγωνιστούν στη γραμμή κρούσης έχουν να αντιμετωπίσουν τους αισθητά βελτιωμένους ψηλούς των Τούρκων. Ο Παναθηναϊκός καλείται σε τέτοια παιχνίδια, να υπερβάλει εαυτόν. Δεν μπορεί κόντρα σε μια πλήρη ομάδα, να έχει κενά διαστήματα και δεν επιτρέπεται. Ο Καταλανός τεχνικός, θέλει να δει από τους παίκτες του σκληράδα στην άμυνα και φυσικά να βελτιωθεί αυτό το τραγικό ποσοστό που αφορά τις ελεύθερες βολές.

Η σειρά που ακολουθεί, και ο τρόπος που θα τελειώσει ο πρώτος γύρος του φετινού «μαραθωνίου», θα καθορίσει πολλά για τη συνέχεια. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Νταρουσάφακα, Ρεάλ, Αρμάνι και ΤΣΣΚΑ δεν αφήνουν κανέναν να ησυχάσει.

Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού οφείλει να είναι σε εγρήγορση, αφού παίζεται η ύπαρξη της ομάδας για τη συνέχεια και τα play-off.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπραξε πολύ σωστά και εξέφρασε δημόσια τη στήριξη του, στον Τσάβι Πασκουάλ και στους παίκτες.

Έπρεπε να πάρει τέλος αυτή η αηδία με τη δίψα για αίμα, και ξήλωμα από τον προπονητή μέχρι και τους τελευταίους στα αποδυτήρια. Οι πάντες θέλουμε να αλλάξει, όλη αυτή η κατάσταση γιατί η ομάδα μπορεί να ανέβει αγωνιστικά φτάνει να το θέλει κι’ όλας.

Καλό θα είναι όταν κριτικάρουμε, να μπαίνουμε στη θέση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Η ομάδα μέχρι στιγμής πλην εξαιρέσεων δεν στέκεται αγωνιστικά, και έχει θέματα στη διαχείριση και στον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Πρέπει από δω και πέρα να σταματήσουν τα λόγια, και να περάσουν στις πράξεις. Από λόγια όλοι είμαστε χορτασμένοι, αλλά δεν μπορούμε και δεν θα σταθούμε σε αυτά γιατί μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε.

Αν παρά τα όσα λέμε η συγκεκριμένη ομάδα, εξακολουθήσει να δείχνει το ίδιο πρόσωπο θα πρέπει να υπάρξει η συγκέντρωση για να βγουν οι σωστές αποφάσεις. Γιατί για σκεφτείτε και το άλλο, διώχνεις τον προπονητή τώρα και δε σου λέει και κανένας τίποτα. Που θα κινηθείς για ξένο; Θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου, μέχρι να μάθει την ομάδα.

Αλλιώς μετά τι, πάμε σε Έλληνα και άντε και στρεφόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Ποιός είναι ο κατάλληλος για να υπηρετήσει το υπάρχον πλάνο, αν ψάξετε λίγο θα καταλήξουμε μαζί στο ίδιο συμπέρασμα.

ΚΑΝΕΝΑΣ αυτή τη στιγμή, από τον ελληνικό χώρο δεν μπορεί να στηρίξει το πλάνο της διοίκησης και του Πασκουάλ. Ούτε καν αυτός για τον οποίο γίνεται αρκετός λόγος, το τελευταίο διάστημα έστω και παρασκηνιακά. Θα εμπιστευόσασταν έναν άνθρωπο, που μόνο ψύχραιμος δεν είναι στον πάγκο του. Έναν άνθρωπο για τον οποίο υπάρχει και το δεδικασμένο από κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας, όταν σήκωσε χέρι σε νεαρό παίκτη του, δε νομίζω.

Πριν καταδικάσουμε λοιπόν τον Πασκουάλ, ας δούμε τις συνθήκες που διαμορφώνονται και πως μπορεί να προχώρήσει η ομάδα. Άντε και φεύγει ο Πασκουάλ, έρχεται ξένος προπονητής και μετά τι. Θα έχουμε την υπομονή, να δώσουμε την στήριξη στον επόμενο, όταν και αν προκύψει θέμα αντικατάστασης.
Γιατί οι κουβέντες αυτές δεν είναι, άντε το συζητήσαμε στην καφετέρια και θα το δούμε να γίνεται κι’ όλας. Ποιός ξένος προπονητής θα έχει τη θέληση, να αναλάβει μια ομάδα από τη μέση. Με τι ορίζοντα και πως θα κριθεί αυτός ο άνθρωπος που θα έρθει, για να κάτσει στην άλλη άκρη του πάγκου της ομάδας στο Ο.Α.Κ.Α.

Ο πρόεδρος έχει αποδείξει και στο παρελθόν, πως στις κρίσιμες φάσεις έχει το αισθητήριο παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αλλάζει το κλίμα. Αυτό το αισθητήριο περιμένει και πάλι αυτή τη φορά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να δει την ομάδα και πάλι να ανεβαίνει επίπεδο σε ένα αρκετά κομβικό σημείο της σεζόν.

Πάμε και στην υπόθεση που η Euroleague, έκανε το καθήκον της και έβαλε την καταγγελία των καλών παιδιών στο αρχείο. Με ποιο σκεπτικό ρε καλά παιδιά, κάνατε την καταγγελία αυτή τη φορά. Όταν δεν έχετε στοιχεία, να δέσετε τις κατηγορίες και η απόσυρση είναι μια πολύ λογική σκέψη. Δεν βαρεθήκατε να λέτε ψέματα, εμείς βαρεθήκαμε να σας ακούμε. Φτάνει πια που θα έλεγε και μια ψυχή, με τα αισθήματα της να είναι δηλωμένα ερυθρόλευκα.

Κανονίστε τις οικογενειακές σας υποθέσεις γιατί γίνεστε ρεζίλι, και μετά δείτε αν είστε σε θέση να τα βάλετε με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.
Η ομάδα δεν είναι ποτέ μόνη της, και όταν στρέφεστε εναντίον ενός από την ομάδα θα βρίσκετε σε τοίχο. Καλό θα είναι η ομάδα μας, να συνεχίσει μέχρι τέλους αυτή την αυτή την υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια.

Πρέπει να σταματήσετε να μας πρήζετε, για την πιο ελαφριά φανέλα της δεκαετίας αγόρια. Την ομάδα την κάνει ο κόσμος της, η στάση της στα πράγματα και η διάθεση της να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό.
Αλλά τι συζητάμε τώρα λέξεις άγνωστες σε εσάς, που θα πρέπει να εμπεδώσετε εσείς οι διάφοροι inspector σας και επικοινωνιακοί παπατζήδες από Ισπανία μεριά. Γι’ αυτούς μια φράση μόνο: «Τα χαμε χύμα μας ήρθαν κι’ απ’ την Πέργαμο»

Για το τέλος κάτι που αφορά την «Μάνα του Λόχου», δεν θα καταλάβετε ποτέ πόσο Μεγάλος Σύλλογος, είναι ο Παναθηναϊκός. Βλέπετε δεν θα μείνει στην απλή συμπάθεια και το χειροκρότημα, στις προσπάθειες των ΑΜΕΑ.

Με τη δημιουργία του τμήματος, τους δίνει την ευκαιρία να έχουν πεδίο δόξης λαμπρό. Αφού κάθε προσπάθεια τους, θα κάνει περήφανο τον σύλλογο και εμάς που τον ακολουθούμε.
Πρώτα απ’ όλα όμως θα κάνει περήφανους τους ίδιους τους εαυτούς τους, γιατί εκτός από Αθλητικά μέσω του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου θα έχουν την ευκαιρία να εκφράζονται και κοινωνικά.

ΥΓ: Κοντά στην ομάδα, τώρα όσο ποτέ.

ΥΓ2: Μιχάλη από την χιλιοτραγουδισμένη Ισπανία κάνε μας κι’ άλλη προπαγάνδα να δούμε κάτι.

ΥΓ3: Inspector… Ζουζούνης.

ΥΓ4: ΖΗΤΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΑΣ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση