Ο περίγυρος τον εκθέτει

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος γράφει για την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και για το ποιος φταίει που ο προπονητής του Παναθηναϊκού μοιάζει ανήμπορος να γυρίσει την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα

Παλιά μας τέχνη κόσκινο να την πέφτουμε στον προπονητή χωρίς πραγματικά επιχειρήματα, στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Θέμα προπονητή δεν ξέρω αν θα υπάρξει και δεν μου αρέσει η τακτική των καλών συναδέλφων, που θέλουν πάντα να προλαβαίνουν τις εξελίξεις.

Τώρα έκλεισε ο κύκλος του Δημήτρη Πρίφτη στον Παναθηναϊκό, όχι συνολικά μέσα από τη σεζόν που έκανε ο Παναθηναϊκός, και τον χαμένο τίτλο στο Ηράκλειο. Καλό θα ήταν λοιπόν όταν μέσα από τα ρεπορτάζ μας θέλουμε να προκαλέσουμε εξελίξεις, να γράφουμε και όλες τις παραμέτρους του ρεπορτάζ όχι ότι μας συμφέρει όταν μας συμφέρει και το λέει μεταξύ άλλων και η αφεντιά μου που έχει ενστάσεις με αρκετά από αυτά που έχουν γίνει μέσα στη σεζόν από πλευράς πάγκου.

Ποιος φταίει

Όταν λοιπόν έγκριτοι συνάδελφοι γράφουν μέσα από τα άρθρα τους, θέλοντας να μοιραστούν την άποψη τους με τον κόσμο της ομάδας πως: Ολυμπιακός κατέβηκε για να τον διασύρει, και ο Παναθηναϊκός κατέβηκε να διασυρθεί έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Ναι κύριοι έχουμε τεράστιο πρόβλημα, γιατί κάποιος φταίει γι’ αυτό που αναφέρετε στα κείμενα σας.

Όπως και για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να έχει προβλήματα ψυχολογίας, η να πηγαίνει απροετοίμαστος σε παιχνίδια κάποιος φταίει και δε νομίζω να είναι ούτε ο Ανάδρομος Ερμής, ούτε ο Χατζηπετρής.

Πείτε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ποιος έχει την ευθύνη για όλο αυτό, αν είναι ο προπονητής ονοματίστε τον και όχι όποτε προσφέρεται για εύκολος στόχος να τον δίνουμε έρμαιο στις άγριες ορέξεις του πλήθους.

Είναι ασέβεια προς την προσωπικότητα του προπονητή, και ας μη συμφωνεί κάποιος σε όλα μαζί του.

Δώστε λύσεις

Ο κόσμος του Συλλόγου σε όλα τα τμήματα του, είναι ταλαιπωρημένος συνολικά και δεν αντέχει άλλες παλινωδίες όσοι βρίσκεται στο περιβάλλον της ομάδας πείτε μια φορά την αλήθεια. Την ευθύνη την έχει ο προπονητής, η αυτός που τον επέλεξε και του έδωσε τα κλειδιά του Παναθηναϊκού στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του.

Πείτε τα στον κόσμο και μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο σας, γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Ο Παναθηναϊκός χθες λοιπόν δεν κατέβηκε για να διασυρθεί, αλλά για να βγάλει μια δύσκολη υποχρέωση για την Ευρωλίγκα και τίποτα περισσότερο.

Το γεγονός πως δεν έσπασε το φράγμα η δεν ισοφαρίστηκαν οι 35 πόντοι, δεν αποτελεί κανένα κατόρθωμα αλλά μήνυμα.

Ένα ηχηρότατο μήνυμα από τα νέα παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής, τη στιγμή που το γήπεδο έγερνε και η διαφορά πήγαινε ολοταχώς για κατάρριψη.

Τα νέα παιδιά που ξέρουν ποια φανέλα φοράνε βγήκαν μπροστά και πήραν την κατάσταση πάνω τους, για να μην γίνει στην πλάτη τους αυτή η ιστορική ασέβεια.

Ζητάμε το λόγο

Σε αυτό το σημείο λοιπόν είναι που μπορούμε να κοιτάξουμε στον πάγκο με βλέμμα γεμάτο απορία, και να αναρωτηθούμε ποιος είναι αυτός που έδωσε την εντολή να μπουν οι νεαροί στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού.

Αισθάνεται ικανοποιημένος από την επιλογή του, η απλά επρόκειτο για μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα εκείνη τη στιγμή.

Συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ και από κανέναν.

Βλέπετε οι λάτρεις του αρχαίου δράματος και πιο συγκεκριμένα της τραγωδίας, είναι έτοιμοι να μιλήσουν μόνο για τα αυτονόητα την απομάκρυνση του προπονητή και όχι τις βαθύτερες αιτίες της πτώσης.

Ο προπονητής είναι αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα περισσότερα του αγωνιστικού κομματιού, αυτός και οι συνεργάτες του. Όπως τις αποφάσεις για τις προσθαφαιρέσεις, η και για την επέμβαση του αρχηγού της ομάδας Ιωάννη Παπαπέτρου που είχε σαν συνέπεια την απουσία του στο συγκεκριμένο σημείο της σεζόν.   

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς όσο ψηλά και να στέκεται στην διοίκηση της ομάδας, ακόμη και στο κομμάτι της επικοινωνίας αναφορικά με τους ανθρώπους που καλύπτουν τα τεκταινόμενα της ομάδας.

Όταν αποφασίσουμε να δούμε κατάφατσα το πρόβλημα, τότε θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.

Από δω και πέρα

Το μόνο που μπορούμε να πούμε σε αυτή την περίπτωση, είναι πως αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα ο Δημήτρης Πρίφτης θα πάει μέχρι τέλους της χρονιάς.

Σωστό δεν ξέρω αν είναι και δεν μου αρέσει, αλλά είναι πολύ λογικό σε μια τέτοια συγκυρία να μη γίνουν δραματικές αλλαγές.

Δεν ξέρω κατά πόσο ο ήδη ταλαιπωρημένος ψυχισμός ομάδας και κόσμου, θα μπορούσε να αντέξει άλλο δράμα ειδικά τώρα.

Αυτοί που βρίσκονται στη διοίκηση οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, και να δώσουν στους παίκτες το κίνητρο να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αν δεν συμβεί αυτό τότε είναι υπόλογοι άπαντες απέναντι στην ιστορία της ομάδας, αλλά και στη δική του διαδρομή σε αυτή.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να διεκδικήσει και να παλέψει μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να παλέψει ακόμη κι’ αν δεν τα καταφέρει, να το πάρει να μην εμφανίσει το πρόσωπο που εμφάνισε στα δυο παιχνίδια της Ευρωλίγκα κόντρα στην ομάδα του Ολυμπιακού τόσο στο Ο.Α.Κ.Α όσο και στο ΣΕΦ.

Ένα είναι το σίγουρο

Αν δεν προχωρήσει η πώληση της ομάδας σύντομα και στο διοικητικό σημείο που έχει φτάσει, θα εμφανιστεί το πραγματικό πρόβλημα.

Η αλλαγή της ταυτότητας της πιο πετυχημένης ομάδας, και η πορεία της προς τα σκοτάδια είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.

Καλό θα είναι και η ίδια η ιδιοκτησία, να καταλάβει πως θα πρέπει να προχωρήσει η πώληση των μετοχών για να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο και να γυρίσει στα παλιά.

Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο ο σύλλογος θα βυθίζεται, σε μονοπάτια που δεν του αξίζουν.

Η επόμενη μέρα

Υποχρέωση όλων είναι να σηκωθούν από δω και πέρα και να παλέψουν, να πάρουν παράδειγμα από τη συμπεριφορά των νέων παιδιών να νιώσουν από Παναθηναϊκό και να κάνουν τα πάντα για να δείξουν πως το μεγαλείο αυτής της ομάδας που δεν καταλαβαίνει από δύσκολες στιγμές και γιγαντώνεται μέσα από αυτές.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υπάρχει και να μας συγκινεί, όσο και αν δεν μπορούν να το καταλάβουν οι εξαφανισμένοι διοικητικοί του παράγοντες.

ΥΓ: Μην πουλάτε μυαλό παιδιά εσείς του περίγυρου φτάνει έχουμε περισσότερο, ξέρουμε και ποιος φταίει και ποιος κρύβεται από τις ευθύνες του.

ΥΓ2: Άλλα παιχνίδια από δω και πέρα κόντρα στους απέναντι και θα φανεί στην πράξη.                                                      

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση