Πιτίνο-Φριντέτ: Ο ένας διατάζει, ο άλλος δείχνει τι σημαίνει καλός μαθητής

Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Rick Pitino στάθηκε στη μη χρησιμοποίηση του Jimmer Fredette λέγοντας πως η Ευρώπη δεν είναι Κίνα, όπου απλά χρησιμοποιείς ένα screen και εκτελείς.

Μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά (και χωρίς να φλυαρούμε), ο Αμερικανός μπομπέρ στη Βαρκελώνη έβαλε 19 παλικαρίσιους πόντους (ίσως τους πιο δύσκολους που έχει πετύχει τη φετινή σεζόν) απέναντι στην σκληρή άμυνα της ομάδας του Pesic. Ταυτόχρονα είχε μια καλή βραδιά σε ριμπάουντ και δημιουργία ολοκληρώνοντας έτσι το παραγωγικό του βράδυ. Κάπου εδώ ξεκινούν τα όμορφα… Ο Pitino στη συνέντευξη τύπου σημαδεύει ξανά τον Fredette λέγοντας πως δεν γίνεται να βάζεις 19 και να δέχεσαι 20. Είναι συχνή τακτική του Αμερικανού coach να στοχοποιεί (έστω και εικονικά) ορισμένους παίκτες. Το έχει κάνει στο παρελθόν με Παπαγιάννη, Wiley (την προηγούμενη αγωνιστική DNP) και τώρα με τον Fredette. Το μήνυμα που στέλνει είναι προς πάσα κατεύθυνση. Δείχνει ότι δεν μασάει τα λόγια του ακόμα κι αν έχει να κάνει με σπουδαίες προσωπικότητες.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα δούμε τον Jimmer να αμύνεται σε υψηλό επίπεδο, όμως έτσι αλλάζει η φιλοσοφία ενός οργανισμού. Αν ο καθένας υπερβεί τον εαυτό του, αν ο καθένας θέλει να βοηθήσει τον συμπαίκτη του στην αλληλοκάλυψη τότε μπορεί μία ομάδα από καλή να γίνει σπουδαία. Λέγοντας επίσης ότι η Barcelona μπορεί να γίνει αυτού του είδους η ομάδα ενώ ο Παναθηναϊκός όχι, θίγει τον εγωισμό κάθε αθλητή. Την επόμενη φορά θα παλέψει πιο σκληρά για το ριμπάουντ, για την άμυνα, για όλα.


Κλείνοντας, σε ρυθμούς shooter , ειδική αναφορά έγινε στα budget. Ποιος άλλος χρειάζεται να το πει για να γίνει κατανοητό; Τα λεφτά (ευτυχώς) δεν παίζουν μπάσκετ. O Rick κουράστηκε να ακούει γι αυτό. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του μάχεται απέναντι στα υψηλά budget. Θα το κάνει ξανά. Για να μην χαθεί ο ρομαντισμός.


ΥΓ: Ο δάσκαλος Pitino και ο μαθητής Jimmer μπορούν να αποτελέσουν μια μικρογραφία του πώς λειτουργεί η ενεργοποίηση του κάθε παίκτη. Άλλωστε δεν είσαι μεγάλος παίκτης αν δεν έχεις εγωισμό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση