Παναθηναϊκός: Ζητείται σοβαρότητα κι υπευθυνότητα!

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, κυρίως επιθετικά, είναι τραγική ενώ κι η διαχείριση του ρόστερ προβληματίζει έντονα. Μέσα σε αυτά η νέα ήττα από τον Άρη (2η σερί χρονιά) δυσχαίρανε περισσότερο την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μοιάζει από νωρίς να σκορπάει τα κανονάκια ζωής που διαθέτει, καθώς εκτός από τις ήττες (δεν είναι τραγικό το να χάνεις από την Ρεάλ Μαδρίτης) κι η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ άσχημη. Δεν περιμέναμε από μία νέα ομάδα με καινούριο προπονητή να είναι έτοιμη αρχές Οκτώβρη, αλλά η εικόνα μέσα στο παρκέ είναι τραγική αυτή την στιγμή και τα ερωτηματικά πολλά.

Μεγάλο θέμα στην δόμηση του ρόστερ!

Δεν μπορεί να φθάνουμε μέσα Οκτώβρη και στον Παναθηναϊκό ακόμη να ψάχνουν το 4άρι που θα συμπληρώσει την front line και να μην έχει βρεθεί τίποτα ακόμη. Ακόμη όμως και η μέχρι τώρα δόμηση του ρόστερ δείχνει ότι υπάρχουν πολλές ανορθογραφίες. Η έλλειψη σταθερού τριπόντου από τα φτερά (θέσεις 3-4) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Επίσης λείπει ένας mobile center ώστε να μην τον χτυπάνε στα πόδια οι αντίπαλοι ψηλοί. Αν σε αυτά προστεθούν και πολλοί παίκτες στοιχήματα ( Άντριους, αφοί Καλαϊτζάκη κ.λ.π.) το ρόστερ των «πρασίνων» μικραίνει επικίνδυνα.

Πρόβλημα και στην διαχείριση

Προβληματική είναι όμως κι η διαχείριση του ρόστερ μέχρι τώρα από τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς και ο coach ψάχνει πρόσωπα και συστήματα που θα δουλέψουν, παρόλα αυτά κάποιες επιλογές σηκώνουν πολύ κουβέντα. Αμυντικά έχουν αρχίσει κάποια πράγματα να φαίνονται πως έχουν δουλευτεί, με μεγάλο θέμα όμως την απώλεια πολλών ριμπάουντ που αδικούν την αμυντική προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Επιθετικά η ομάδα παρουσιάζει θέματα με αργές επιλογές και μικρή αξιοποίηση των ψηλών. Προβληματική δε είναι κι η μέχρι τώρα διαχείριση των Ελλήνων, με την συνεχή επιμονή στον Λευτέρη Μποχωρίδη (δεν φταίει βέβαια ο παίκτης για τα δεινά της ομάδας), χωρίς να την δικαιολογεί ο παίχτης, αλλά και τις ελάχιστες εώς μηδαμινές ευκαιρίες σε Μαντζούκα και Χουγκάζ. Ακόμη τα αδέρφια Καλαϊτζάκη αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης στο επιθετικό κομμάτι, καθότι μέχρι τώρα αξιοποιούνται μόνο αμυντικά.

Το μέλλον

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Ερυθρό (εκτός), Άλμπα (εκτός) και Μονακό (εντός), όπου θα κριθούν πολλά για τον coach καλώς ή κακώς. Θα πρέπει γρήγορα να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει στον σχεδιασμό είτε με προσθήκες είτε με προσθαφαιρέσεις. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς και σίγουρα η ομάδα θα βελτιωθεί γιατί έχει μία καλή βάση, παρόλα αυτά κάποια κενά που υπάρχουν στο ρόστερ χρήζουν άμεσης διόρθωσης.

Υ.γ1 : Μεγάλο θέμα ο τραυματισμός του Ντέρικ Ουίλιαμς που αναγκάζει τον ΠΑΟ να παίξει χωρίς ούτε ένα 4 στο Βελιγράδι. Περαστικά στον παίκτη!

Υγ.2: Η επιστροφή του Νέιτ Ουόλτερς θα μακιγιάρει αρκετά την εικόνα των «πρασίνων».

Υ.γ3: Οι βολές είναι πρώτα θέμα συγκέντρωσης και μετά θέμα δουλειάς!

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση