Μάχη-μάχη-μάχη

Όσοι ανεβήκατε σε σύννεφο, μετά το διπλό επί της Αρμάνι μπορείτε να κατέβετε μαζί και με εμένα μετά και την επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η ήττα, από τη Ζαλγκίρις για πολλούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός, έμεινε στο Μιλάνο και στο διπλό χωρίς να δείξει ότι έχει συνέχεια. Πράγμα φυσιολογικό, γιατί δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο να υπάρχει ψυχολογική προετοιμασία με παίκτες που παίζουν ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις, από παίκτες που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα πέρναγαν ούτε απ’ έξω από τα αποδυτήρια του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Εδώ λοιπόν είναι και το μεγαλύτερο φετινό πρόβλημα, το γεγονός ότι δεν γίνεται σωστή πνευματική προετοιμασία εδώ και καιρό.

Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο προπονητής μόνο, οι βοηθοί του θα πρέπει να το δουν και να δουλέψουν πάνω σε αυτό αλλιώς δεν θα έχουν κάνει το παραμικρό.

Από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός, επιβάλλεται να δείξει διαφορετικό πρόσωπο για να συνεχίσει και να φτάσει σε ένα σημείο τη φετινή σεζόν. ΑΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΧΤΑΔΑ ΑΛΛΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. Να επιβιώσει αγωνιστικά, όχι βαθμολογικά να δείξει ότι και στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του από τη στιγμή της ίδρυσης του μπορεί να μείνει όρθιος. Τώρα λοιπόν, κύριοι τι θα κάνουμε θα πέσουμε να φάμε την ομάδα θα αρχίσουμε να αφορίζουμε η θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να δούμε που θα καταλήξουμε.

Στόχος για την τριάδα του Ο.Α.Κ.Α, ήταν το 2/3 ευθύς εξαρχής τώρα αν το δούμε κόντρα σε Ρεάλ και Άλμπα θα μας δημιουργήσει ευχάριστά συναισθήματα αλλά δεν θα μας αποκοιμίσει. Κι αν ο αγώνας με τη Ρεάλ είναι εξ’ ορισμού από μόνος του ένα βουνό, το ίδιο και περισσότερο δύσκολος είναι και κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Καλό θα είναι από δω και πέρα, να δουν ξεκάθαρα τις αδυναμίες της ομάδας οι αρμόδιοι και να ενισχύσουν το ρόστερ. Όλα αυτά πάντα με βάση το οικονομικό, το οποίο παίζει τον πρώτο ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Αλλιώς θα πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, και να αποφασίσουμε με ποια πλευρά θα είμαστε. Αυτή που θα στηρίζει την ομάδα, η αυτή που θα ρίχνει μπινελίκια σε ότι γίνεται καλό η άσχημο.

Τα πράγματα είναι δεδομένα και έτσι θα τα αντιμετωπίσουμε, με κριτική και όχι αφορισμό. Όποιος δεν το αντέχει το φετινό, καλό θα είναι να σταματήσει να ασχολείται και να περιμένει την επόμενη μέρα όποια και αν θα είναι αυτή για τον Παναθηναϊκό. 

Αγωνιστική κριτική θα κάνουν τα παιδιά, από αυτή τη γωνιά και όχι εγώ απλά γιατί στα δικά μου τα μάτια δεν χωράει. Η Ζαλγκίρις, είναι μια σκληρή ομάδα, με συγκεκριμένο προσανατολισμό και έτσι ήρθε στο Ο.Α.Κ.Α. Το μοναδικό σημείο στο οποίο θα σταθούμε, είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βασίζει την παρουσία του σε ήρωες αλλά σε στρατιώτες όπως έγραψε και ένας δάσκαλος μου στη δημοσιογραφία.

Από δω και πέρα θα ξεχωρίσουν, μόνο όσοι αντέχουν στα δύσκολα και όχι όσοι προσπαθούν να δείξουν ότι μπορούν να γίνουν ντε και καλά mvp σε μια ιδιαίτερη σεζόν.

Συνειδητά δεν θα ασχοληθούμε, με τα αποτελέσματα των άλλων γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε εμείς. Μακριά λοιπόν από πωλητές γνώμης και άποψης, οι οποίοι βρίσκονται μεν κοντά στην ομάδα αλλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα επί της ουσίας. Ο προβληματισμός του Βόβορα αναφορικά με την άμυνα και την επίθεση αλλά και τα 9/13 τρίποντα των Λιθουανών ας αποτελέσει τον οδηγό επαναφοράς για τη συνέχεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Μην αφήνετε τους πανηγυρτζήδες, να τρυπάνε την ομάδα σε ραδιόφωνα και μηνύματα σε ιστοσελίδες…

ΥΓ2: Κανένα παιχνίδι δεν είναι δεδομένο, καμία νίκη δεν είναι εύκολη τα πάντα θα έρχονται μετά από μάχη εξ’ ου και εις τριπλούν στον τίτλο μπας και το εμπεδώσουμε.

ΥΓ3: Η φωτό είναι ενδεικτική, και για τις μεταπτώσεις της ψυχολογίας.           

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση