PNG +

by pickngreen.gr

Γίνε σαν τον Μήτσο απ’ τα Καμίνια

SHARE IT

Θα ήθελα να ξεκινήσω διαφορετικά καλωσορίζοντας, τον Παπαπέτρου και εκφράζοντας την ευχαρίστηση μου για την παραμονή του Παππά. Δεν με αφήνει η γκρίνια σας όμως ρε μπαγάσηδες. Απόγονοι της Μάρθας Βούρτση και του Νίκου Ξανθόπουλου, δεν σας κάνουν οι μεταγραφές έτσι. Πόσο μάλλον και αυτή του Κιθ Λάνγκφορντ, που εδώ αν είναι να γελάει κανείς μπασκετάδες μου που φοράτε το νούμερο 24 στο ραδιόφωνο ξέρετε εσείς.

Ας τα πάρουμε χρονικά όμως να ξέρουμε τι μας γίνεται, πάμε στον Παπαπέτρου πρώτα απ’ όλα. Μια περίπτωση που διαβάσατε τουλάχιστον διαδικτυακά, πρώτοι από εδώ. Ένας παίκτης που για παραπάνω από έναν λόγους, είναι χρήσιμος. Χρήσιμος γιατί είναι στα χαρακτηριστικά που θέλει ο Τσάβι Πασκουάλ, χρήσιμος γιατί είναι Έλληνας και θα έχει λιγότερο χρόνο προσαρμογής. Ξέρει σε ποια ομάδα ήρθε, και τι στόχους έχει θέσει τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους πράσινους. Είναι αλτικός, παίζει άμυνα και τα ποσοστά του στην επίθεση είναι καλύτερα στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε από τον Σάσα Βεζένκοφ.

Γιατί κάποιοι ραδιοφωνατζήδες ήθελαν να μας ψήσουν, ότι έπρεπε να είναι ο Βεζένκοφ πρώτος στόχος. Όσο και να μην το θέλουν κάποιοι είναι μια κίνηση, που φέρει φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα των Τσάβι Πασκουάλ και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όσο και να πειράζει αρκετούς από εσάς.

Ο παίκτης κατάλαβε τον ρόλο του, ο Παναθηναϊκός θα βάλει στην βάση του έναν διεθνή παίκτη. Ο οποίος μαζί με Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Καλαϊτζάκη, Βουγιούκα αλλά και τον Παππά στον οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω συνθέτουν τον αριθμό των εφτά ελλήνων παικτών. Μια βάση που δεν την λες και κακκιά σε σχέση, με αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον γιατί πολλοί δημοσιογράφοι-φίλοι των καλών παιδιών, προσπαθούν να περάσουν την συγκεκριμένη μεταγραφή, στο ντούκου δεν είναι έτσι. Η απόκτηση του Παπαπέτρου, είναι επικοινωνιακή ήττα των επιτυχημένων καλών παιδιών σε πρόγραμμα δεκαετίας. Είμαστε ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνουμε σε σύγκριση με ανύπαρκτους, για κανένα λόγο. Αλλά δεν θα πάτε την κουβέντα εκεί που γουστάρετε. Καλώς μας ήρθε λοιπόν ο Πάπι, να τον έχει καλά ο Θεός από τραυματισμούς και εδώ είμαστε και θα γελάσουμε πολύ με την ανυπαρξία σας. Πάμε τώρα και σε έναν δικό μας, πολύ δικό μας ο οποίος και αυτός αν δεν τα μάθατε συνεχίζει στην ομάδα που αγαπάει. Γιατί υπάρχουν κι αυτοί το 2018, όσο παράξενο και αν σας φαίνεται.

Ο λόγος φυσικά για τον γνωστό και μη εξαιρετέο Νίκο Παππά, ο οποίος θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα και να ταλαιπωρεί εχθρούς και φίλους. Ήθελε να μείνει και έμεινε, και ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει και τον κράτησε. Στο χέρι του είναι να κάτσει και να δουλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά πια. Πρέπει να βάλει στο μυαλό του ότι δεν χωράει άλλη τέτοια χρονιά, σαν την φετινή. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκει τον καλό Παππά. Έναν παίκτη που επιτέλους, θα πρέπει να πολλά πράγματα στο γήπεδο και όχι να δίνει μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Κουμάντο στην τσέπη κανενός επιχειρηματία, δεν πρόκειται να κάνουμε εμείς ούτε οι οπαδοί. Το όλο πλάνο αλλά και όλα όσα γίνουν στην σεζόν θα κριθούν, σε διάρκεια. Κανείς δεν πανηγυρίζει από τον Ιούλιο, ούτε απογοητεύεται επίσης από τον Ιούλιο. Ο Νίκος το ανακοίνωσε μόνος του, δεν κρατήθηκε γιατί είναι Παναθηναϊκός και δεν ντρέπεται να το δείξει. Αυτά με τον Παππά, για τον οποίον τα πράγματα θα δείξουν κατά πόσο είναι σωστή η όχι η παραμονή του στην ομάδα.

Σειρά έχει τώρα ο Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος πλησιάζει στον Παναθηναϊκό, για να δώσει λύσεις. Οι βλέψεις του Τσάβι Πασκουάλ, δεν είχαν να κάνουν με τον Κόπονεν αλλά με έναν μπαρουτοκαπνισμένο παίκτη. Έναν παίκτη που θα δώσει όσα έχει στο μυαλό του, ο Καταλανός τεχνικός. Όχι έναν παίκτη με τα ρίσκα που έδινε ο Τζέϊμς, ο οποίος μόνος του διακινδύνευσε την παραμονή του. Δεν γίνεται να κάνεις κριτική στις κινήσεις της διοίκησης, όταν σε καλοπληρώνει και να απαιτείς. Εκτός των άλλων δεν είναι δυνατόν, να λέει ο μάναντζερ του πως ζήτησε να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις άλλες ομάδες και να τα βρει με τους πράσινους, και να διαψεύδει τα λεγόμενα του. Να θυμίσουμε εδώ πως και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, από αυτήν εδώ την σελίδα το διαβάσατε πρώτοι. Θα πρέπει να ξέρετε πως εδώ που είστε, δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε μυαλό. Μαθαίνουμε την είδηση και την βγάζουμε προς τα έξω, πάντα με κίνδυνο να βγούμε λάθος. Δεν πουλάμε μυαλό και δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ. Συνεχίζουμε λοιπόν πάνω σε αυτό το κομμάτι, με τις μεταγραφές. Έρχεται και ο Λάνγκφορντ, για να μεγαλώσει την κρίνια στους γνωστούς-αγνώστους. Γκρίνια γιατί είναι λέει μεγάλο το ρόστερ σε ηλικία, Λάνγκφορν-Βουγιούκας και Λάσμε είναι σε μεγάλη ηλικία. Οι υπόλοιποι είναι σε ηλικία μεταξύ των 24-29 χρόνων, όποτε μην εκτίθεστε με μεγάλο ρόστερ αγόρια μου.

Η εκκρεμότητα είναι λοιπόν τώρα στο τέσσερα, όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε εκπλήξεις. Κάποιοι πιστεύουν πως στην θέση αυτή, θα έρθει ένας παίκτης τύπου Γκάμπριελ για να εξελιχθεί. Μην βιάζεστε να κρίνεται και να μπείτε στην θέση του general manager, θα αποτύχετε. Οι πράσινοι θα κλείσουν το ρόστερ μέχρι τέλος του μηνός, και θα πάνε στην προετοιμασία απερίσπαστοι. Η σεζόν που θα ακολουθήσει, θα είναι αυτή που θα κρίνει την παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. Ένας άνθρωπος που επιλέγει τα υλικά πάνω στα οποία θα χτίσει για την σεζόν που έρχεται. Μια σεζόν με πολλές απαιτήσεις, και πολλά πάνω αλλά και κάτω.

Το μυστικό για να πάει καλά το ξέρετε και το ξέρουμε καλά, η υπομονή και η στήριξη σε μια ομάδα που έχει δείξει ότι το αξίζει και με το παραπάνω. Θα συνεχίσουμε να τα λέμε και στις υπόλοιπες εξελίξεις, που αφορούν την ομάδα που αγαπάμε. Επίσης ετοιμάζεται σούπερ θέμα από τον Χρήστο, σε σχέση με την Ευρωλίγκα αλλά δεν θα πω παραπάνω για να μην κάψω. Θα σας συστήσω να περιμένετε, γιατί αξίζει τον κόπο.

ΥΓ: Σκούξτε ελεύθερα παιδιά μου αλλά δεν θα μπορέσετε να κάνετε καλοκαιρινή διάσπαση, δεν πρόκειται να σας περάσει.
ΥΓ2: Είναι να γελάει κανείς όντως παιδιά μου, με το κουμάντο στην τσέπη του Γιαννακόπουλου που προσπαθείτε να κάνετε.
ΥΓ3: Ο Μήτσος από τα Καμίνια, πιστεύει πως ο Ολυμπιακός θα πάει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτσος είναι ευτυχισμένος. Γίνε και συ λοιπόν σαν τον Μήτσο από τα Καμίνια.

SHARE IT