PNG +

by pickngreen.gr

Φάκελος Παναθηναϊκός 2017/2018

SHARE IT

Το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του και όλοι ετοιμαζόμαστε πλέον για την νέα σεζόν. Στον Παναθηναϊκό οι προπονήσεις και τα “βάσανα” έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και λίγο καιρό, ενώ το βασικό κομμάτι της προετοιμασιας θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά και ο Καταλανός προπονητής της ομάδας μας θα έχει στην διάθεση του, όλους τους παίκτες πλην των διεθνών της Εθνικής μας, αλλά και του μεγάλου άτυχου Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο κόουτς έτσι θα έχει την ευκαιρία να περάσει την φιλοσοφία, τις αρχές και τις ιδέες του στην ομάδα, ώστε να χτίσει τον Παναθηναϊκό που επιθυμεί και ο οποίος θα έχει σίγουρα συγκεκριμένα δεδομένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Για αρχή ας συνοψίσουμε μερικά πραγμάτα, για το πως κύλησε το φετινό καλοκαίρι.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών και σε αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία. Ο μόνος προβληματισμός που ίσως υπάρχει είναι οι παίκτες-στοιχήματα που είναι αρκετοί. Με μία γρήγορα ματιά οι πράσινοι διαθέτουν σχεδόν 3 παίκτες σε κάθε θέση και κάπως έτσι φτάνουμε σε ένα ρόστερ που απαρτίζεται από 15 παίκτες μαζί με τον “μικρό” Καλαϊτζάκη. Ο μοναδικός κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να μην υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα. Βέβαια, ο κόουτς ξέρει πως να το κάνει αυτό καλύτερα από τον καθένα, μιας και ανέκαθεν είχε ομάδες με μεγάλα ρόστερ. Η ομάδα κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Δεν πήρε τα πιο δυνατά ονόματα, αλλά αυτούς που πραγματικά ένιωσε ο προπονητής ότι χρειάζεται για να στηρίξει το πλάνο που είχε στο μυαλό του. Μπορεί κανένα όνομα να μην προκάλεσε αίσθηση, αλλά ήταν όλες κινήσεις ουσιας.

Οι πράσινοι ενίσχυσαν σημαντικά τον ελληνικό κορμό, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια “πληγή”. Πλέον, στην ομάδα υπάρχει αρκετά το ελληνικό, ενώ αρκετοί παίκτες έχουν προοπτική εξέλιξης όπως ο Κων/νος Μήτογλου που προσωπικά θεωρώ την καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Δεδομένα, το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά για όλους. Τόσο για τον Παναθηναϊκό που είχε την περιπέτεια με την υπόθεση του Κρις Σίγκλετον, τις ανανεώσεις με ορισμένους παίκτες, αποχωρήσεις (Τζείμς-Μπουρούση), όσο και για τους οπαδούς που βρίσκονταν μονίμως σε αναμμένα κάρβουνα. Ακόμα πιο δύσκολο ήταν για τους ίδιους τους δημοσιογράφους, μιας και δεν διέρρεε τίποτα από την πλευρά της ομάδας.

Τι περιμένουμε όμως να δούμε από τον νέο Παναθηναϊκό σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν;

Μια ομάδα που θα παίζει πιο κοντρολαρισμένο μπάσκετ στο σετ παιχνίδι και θα τρέχει λιγότερο στο ανοιχτό γήπεδο, όχι ότι δεν θα το επιδιώκει όποτε μπορεί, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτό το μπάσκετ που άρεζε στον κόουτς και που έπαιζε και στην Μπαρτσελόνα. Περιμένουμε να δούμε έναν Παναθηναϊκό, που θα είναι σαφώς ανώτερος και καλύτερος στο σετ παιχνίδι και δεν θα βασιζεται τόσο στο ατομικό ταλέντο των παικτών του, όσο την ομαδικότητα και τις καλές συνεργασιες μεταξύ των παικτών του.

Το μόνο κοινό στοιχείο σε σχέση με την περσινή ομάδα θα είναι τα πολλά τρίποντα. Επιτέλους θα υπάρχει ένας ακόμα πυλώνας δημιουργίας από την θέση του άσου, ενός κανονικού κλασικού άσου, ώστε να μην αναγκάζεται να παίζει 35 λεπτά ο Καλάθης.

Αυτά είναι λίγα από τα στοιχεία που περιμένουμε να δούμε από τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2017/2018. Εκτενέστερα θα τα πούμε μετά και τους πρώτους φιλικούς αγώνες, ενώ οι προβληματισμοι και τα ερωτηματικά για το νέο ρόστερ θα αναλυθούν σε νέο άρθρο εντός των επόμενων ημερών.

SHARE IT