PNG +

by pickngreen.gr

Ανάντολου Εφές: Με πολλές αλλαγές για την υπέρβαση!

SHARE IT

Με το πρώτο τζάμπολ της φετινής Euroleague να είναι πολύ κοντά, το pickngreen.gr θα σας ενημερώσει για τις καλοκαιρινές κινήσεις των ομάδων του θεσμού, παρέχοντας παράλληλα ανάλυση αλλά και πρόβλεψη για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο καθένας. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την Ανάντολου Εφές, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να αλλάζει σελίδα, με σκοπό να επιστρέψει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τι άλλαξε το καλοκαίρι
18 χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από το final-4 της Σούπρολιγκ το 2001, όταν η Τούρκικη ομάδα βρέθηκε τελευταία φόρα στην μεγαλύτερη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έκτοτε, η πιο ιστορική εκπρόσωπος των γειτόνων μας έχει μείνει σε ρηχά νερά, παρόλο που τα χρήματα ρέουν άφθονα και τα μεγάλα ονόματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Μετά από ακόμα μια αποτυχημένη σεζόν, η Εφές προχώρησε σε ριζική ανανέωση του ρόστερ της με 17 παίκτες συνολικά είτε να έρχονται είτε να αποχωρούν. Μπιρσέν, Σανλί, Τουνσέρ, Μίσιτς, Μόερμαν, Άντερσον, Πλάις, Μπόμπουα και Λάρκιν θα αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του Αταμάν, με τους Ντεμίρ, Στίματς, Μακόλουμ, Γουίμς, Ντάγκλας, Μπράουν και Ντράγκιτς να αποχωρούν από την Κωνσταντινούπολη με τους περισσότερους να μην έχουν βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Τι θα δούμε
Με την Εφές να αλλάζει τα δύο τρίτα του ρόστερ της, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το μπάσκετ που θα παίξει η Τούρκικη ομάδα. Ο Λάρκιν θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της, με τους Ντάνστον, Πλάις, Μόερμαν, Μότουμ, Άντερσον, Μπόμπουα, Σιμόν, Μίσιτς να παρέχουν λύσεις, ποιότητα και βοήθεια στον Αμερικάνο σταρ, ενώ το ρόστερ συμπληρώνουν οι Μπαλμπάι, Μπατούκ, Μπιρσέν και Σανλί. Η περιφέρεια θα αποτελεί την ατραξιόν των Κωνσταντινοπολιτών, ενώ είναι βέβαιο πως θα δούμε ένα αρκετά γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, με πολλά σουτ από μακρινή απόσταση και εκμετάλλευση της αθλητικότητας του Ντάνστον μέσω καταστάσεων pick and roll. Από εκεί και πέρα αξίζει να τονίσουμε πως ο Αμερικάνος σέντερ αποτελεί τον μόνο ψηλό που ξεχωρίζει για τα αθλητικά του προσόντα, ενώ οι Πλάις, Μότουμ και Μόερμαν έχουν ως κύριο όπλο το σουτ, ιδιαίτερα σε καταστάσεις pick and pop, παρουσιάζοντας όμως μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα και ιδίως στο κομμάτι των αλλαγών και στις περιστροφές. Ο Σιμόν θα αποτελέσει και φέτος μια αμετάβλητη σταθερά, προσφέροντας σκορ ερχόμενος από τον πάγκο, ρόλος που επωμίζεται άψογα τα τελευταία χρόνια, ενώ η εμπειρία του και η ηγετική του στόφα, μπορεί να ξελασπώσει την ομάδα του όταν αυτή κολλήσει, ενώ το δίδυμο Μπόμπουα και Λάρκιν, είναι ένα από τα πιο ενθουσιώδη παντρέματα που θα δούμε φέτος στην διοργάνωση.

Πόσο μακριά θα φτάσει
Παρά τις πολλές αλλαγές η Εφές συνεχίζει να έχει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, χωρίς να αλλάζει την νοοτροπία της και θα είναι ξεκάθαρα η ομάδα του Λάρκιν. Παρόλα αυτά, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως η τεχνογνωσία, η χημεία και οι ξεκάθαροι ρόλοι, συνήθως επικρατούν των χρημάτων και των παχυλών συμβολαίων. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, η ομάδα του Άταμαν δύσκολα θα μπορέσει να πάει μακριά, με τους Κυπελλούχους Τουρκίας να είναι από τις ομάδες που θέτουν υποψηφιότητα να αποκλειστούν από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, ενώ έκπληξη θα αποτελέσει μια ενδεχόμενη πρόκριση στην τελική οχτάδα και τα play offs της Euroleague.

Σύνταξη-Επιμέλεια: Δραγανίγος Χρήστος

SHARE IT