PICKNGREEN.GR

Για πάντα ανάμεσά μας...

SHARE IT

Ο Γιάννης Νικηφοράκης γράφει για τον άνθρωπο που έγινε συνώνυμο της επιτυχίας, του σεβασμού και βεβαίως, σύσσωμου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Για τον αξεπέραστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Είχε δύο αγάπες, που δε θα τις άλλαζε με τίποτα και θα έκανε τα πάντα για αυτές. Το είχε πάντα στο μυαλό του ως κανόνα, ως ιεροτελεστία, ως κάτι απολύτως αμετάβλητο. Και όντως, δε ξέφυγε ούτε στιγμή από τούτο τον κανόνα. Ό,τι επιλογές και να έκανε, τις ζύγιζε και δύο και τρεις φορές. Όχι για το προσωπικό του συμφέρον φυσικά. Κάθε άλλο μάλιστα. Η προτεραιότητά του όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζαμε, ήταν η οικογένειά του και ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε, αυτά ήταν τα τελευταία που τον ένοιαζαν. Για τέτοιο άνθρωπο μιλάμε...

Ο οποίος διέθετε Σπαρτιάτικη πυγμή, αλλά και υπέροχη ψυχή. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα μείνει αλησμόνητος. Είναι πασιφανές αυτό το γεγονός. Επειδή πάντα προσπαθούσε να ενώσει και όχι να διχάσει. Διότι κατά τη διάρκεια της ζωής του, έκανε μόνο φίλους και κανέναν «εχθρό». Γιατί όποιον άνθρωπο του κύκλου του και να ρωτήσεις, θα έχει να σου πει και από μία ιστορία με εκείνον πρωταγωνιστή. Για τον σεβασμό, τη τιμιότητα και τη καλοσύνη του. Από τους υπαλλήλους της Βιανέξ, μέχρι τον οικογενειακό του περίγυρο και τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, για τον οποίο είχε μεγάλα σχέδια που θα ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία. Κάποια τα υλοποίησε, κάποια αλλά δε πρόλαβε. Όχι μόνο για το τμήμα καλαθοσφαίρισης. Για τον σύλλογο στο σύνολό του. Ο «κύριος Παύλος» δε ξεχώριζε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη. Έκανε πάντα λόγο για έναν Παναθηναϊκό. Αδιαίρετο και κατά συνέπεια παντοδύναμο.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε ένα όραμα. Να δει όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού» ενιαία και υπό μια στέγη. Η επιθυμία του αυτή έγινε πραγματικότητα. Ο «κύριος Παύλος» όμως, δε βρίσκεται πια κοντά μας, να δει αυτό το θέαμα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ. Το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στάθηκε αφορμή για να γίνουν «ένα» το τμήμα καλαθοσφαίρισης, αυτό του ποδοσφαίρου και φυσικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός που πλέον μπήκε στη νέα εποχή, με μπροστάρη τον γιο του, Δημήτρη. Σίγουρα θα κοιτάζει από εκεί πάνω, υπερήφανος.

Αλλά, τί ακριβώς είναι υπερηφάνεια; Το αίσθημα κάθε φίλαθλου που ακολουθεί τη Παναθηναϊκή Ιδέα, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται. Που γιγαντώθηκε και θα συνεχίσει να υφίσταται επιβλητικά χάρη στο μεράκι και την ανιδιοτελή αγάπη που προσέφερε απλόχερα ο «κύριος Παύλος» και θα εξακολουθήσει να προσφέρει το γένος Γιαννακόπουλου.

Και για αυτό, δεν οφείλονται αποκλειστικά οι τίτλοι, οι διακρίσεις, τα μεγάλα ονόματα και τα λάβαρα. Αυτά αποτελούν μονάχα ένα μέρος. Το άλλο μέρος έχει να κάνει με τη γενικότερη ιδεολογία που πρεσβεύει ο σύλλογος. Το έντονο και απίστευτα μεταδοτικό αίσθημα της αναπόσπαστης και πάντα αγαπημένης Οικογένειας που «μεταφέρεται» στον κάθε έναν άνθρωπο, από τη πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του σε ένα χώρο «καταπράσινο» μέχρι τη στιγμή που θα αποχωρήσει. Το μάθημα που παραδίδει ο ίδιος ο σύλλογος καθημερινά. Ότι αν παραμείνεις ενωμένος και συγκεντρωμένος στους στόχους σου, τους πετυχαίνεις ανεξαρτήτως των όποιων εξωγενών παραγόντων. Η ευθύνη και η ηθική υποχρέωση, ως προς το να πρεσβεύεις κάτι υγιές για όλους, κάτι εύκολα προσβάσιμο και κάτι που θα μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο. Σε αυτά στόχευαν και συνεχίζουν να στοχεύουν ο Παύλος, ο Θανάσης, ο Κώστας και τώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που καλείται να συνεχίσει το έργο τους.

Η καλλιέργεια αθλητικής παιδείας, η σημασία της ευγενούς άμιλλας, η επαφή του απλού κόσμου και των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν, πρωτεύον μέλημα της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Πέραν από τους τίτλους, τη δόξα και τα Final Four, υπάρχουν δεκάδες αλλά ζητήματα που αφορούν το κόσμο και πάντα η οικογένεια εκείνη, έδινε την απαραίτητη βαρύτητα και σε αυτά. Για αυτό θα λησμονείται εις τους αιώνας των αιώνων. Για αυτό ο «κύριος Παύλος» θα μνημονεύεται από γενιές και γενιές.

Σήμερα ολοκληρώνεται ένα σπουδαίο διήμερο εκδηλώσεων, προς τιμήν του προσφάτως εκλιπόντος «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τη παράσταση όμως «έκλεψε» η χθεσινή ημέρα. Η οροφή του Κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, υποδέχτηκε το μεγαλύτερο, το ιστορικότερο, το «βαρύτερο» από όλα τα λάβαρα του συλλόγου, το οποίο κοσμεί φυσικά τη φιγούρα του Παύλου. Του άριστου οικογενειάρχη, του αγαπημένου ανθρώπου, του πανίσχυρου επιχειρηματία, του ικανότατου παράγοντα. Του δικού μας Παύλου...

SHARE ITΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ